SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Motionsspår

En person på promenad


I Fagersta med omnejd finns det gott om möjlighet till att motionera i en spännande och vacker natur. Det finns två elljusspår samt vandringsleder och kanotleder.

Eskilnspåret

Eskilnspåret ligger vid utfarten från Fagersta mot Ludvika och är 2,5 kilometer långt. Vintertid spåras det för skidåkning. Sommartid är spåret runt sjön Eskiln mycket populärt för promenader och löpning. Här finns också Hälsospåret och Styrkespåret.

Vid spåret finns ett bad samt Eskilns camping, som har minigolfbanor, servering och vattenrutschbana.

Varje tisdag under sommaren anordnar Korpen en trevlig och lärorik tipspromenad runt sjön. Denna tipsrunda har blivit oerhört populär och är numera mycket välbesökt.

Elljuset är tänt vid Eskiln alla kvällar från mörkrets inbrott till klockan 21.30

Fageråsen

Fageråsen ligger på Andra Sidan, se karta över kommunen. Elljusbanan är 2,5 kilometer och körs upp både för klassisk längdskidåkning och fristilsåkning. Förutom elljusspåret kör man även upp längre skidspår. I anslutning till skidspåren finns en klubbstuga med omklädningsrum, dusch och bastu. Stugan drivs av Fagersta Södra IK och Fagersta OK. Fagersta Södra IK äger spåren.

Om du vill veta mera om skidspåren och framför allt om föreningens skidverksamhet, kontakta Anders Olsson på 0223-175 83.

Ötjärnspåren

Vi har nu gjort klart så spåren runt Ötjärn är väl uppmärkta och lätta att hitta runt på. Du kan ju starta på olika platser men informationstavla över spåret och lämplig startplats hittar du i slutändan av Svedjevägen. Vid vändplanen för Svedjevägen finns en skyltning in mot spåren. Där finns också ett antal parkeringsplatser. Spåren är märkta med gult och grönt. Det gula spåret är cirka 2 kilometer, det gröna spåret är cirka 6 kilometer. Det gul/gröna är cirka 8 kilometer.

OBS! Startar du vid Svedjevägen måste du gå det gula spåret för att nå det gröna. Det gröna spåret går runt Ötjärnarna. Terrängen är lätt att gå/springa i och omgivningarna är vackra.

Välkommen till våra nygamla spår.


Senast ändrad: 2019-02-28

Scrolla upp