Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Eskiln

Sjön Eskiln ligger naturskönt vid utfarten från Fagersta mot Ludvika.

En bild på sjön Eskiln under en solig dag

Afrikanska svinpesten

Motionsspåret ligger inom den inre zonen för afrikanska svinpesten. Vi uppmanar samtliga som nyttjar spåret att följa Jordbruksverkets riktlinjer och restriktioner.

Restriktioner Jordbruksverket

Om Eskiln

Sjön Eskiln ligger naturskönt vid utfarten från Fagersta mot Ludvika. Runt sjön finns ett motionsspår som är 2,5 kilometer långt. Vintertid spåras det för klassisk längdskidsåkning. och under sommartid är spåret mycket populärt för promenader och löpning. Sjön Eskiln är också en attraktion för alla som är intresserade av vattensport. 

Elljuset vid Eskiln är tänt alla kvällar från mörkrets inbrott till klockan 21.30.

Hälsospåret

Hälsospåret är ett enkelt verktyg för att testa och hålla koll på konditionen. Det är en smart och enkel hjälp till självhjälp, bättre än det gamla vanliga testet med motionscykel, som dessutom kräver hjälp av andra.

Att promenera är ett billigt och bra sätt att röra sig på och skaderisken är minimal. Det optimala för en otränad person är rask gång där man även rör armarna, gärna med hjälp av stavar.

Mer information om hälsospåret

Bad och camping

Eskilns bad och camping erbjuder bad i sjön Eskiln samt stora gräsytor som passar bra för lek eller avkoppling. Bredvid stranden finns en tempererad vattenrutschbana.

Campingen har, förutom husvagnsplatser, campingstugor och fullt utrustade lägenheter.
I samma byggnad som receptionen finns restaurang och pub med uteservering. Här kan du även spela minigolf eller beachvolley.

Eskilns campings hemsida

Bild på en person som åker wakeboard

Fagersta Cable Park

Här finns landets första "full size park" och parken vänder sig till såväl professionella wakeboardåkare som fritidsåkare i alla åldrar. Genom Fagersta vattenskidklubb kan du boka tid och utrustning för vanliga vattenskidor med båt.

Fagersta Cable Parks hemsida

Sidansvarig: Alexander Hietala

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test