Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skulpturparken i Ängelsberg

I Skulpturparken i Ängelsberg hittar du konstverken ute i naturen. Vackert belägen intill Snytenån och gångavstånd till närliggande besöksmål som Oljeön och Engelsbergs bruk. Nya konstverk utifrån ett nytt utställningstema, sommartid, varje år.

Servicetornet Livslögnen, Lars Vilks

Arvet av konstnärskolonin

Kända konstnärer som Olof Arborelius, Arvid Mauritz Lindström och Ernst Lundström tillbringade mycket tid i Ängelsberg vid förra sekelskiftet. Arvet efter konstnärskolonin förvaltas av Engelsbergs Konstgille som år 2003 skapade en skulpturpark. Den första utställningen anordnades med verk av västmanländska konstnärer. Sedan dess har det varit olika teman varje år och konstnärer från olika delar av landet har deltagit. Några av årens konstverk finns kvar i parken och i samhället Ängelsberg.

Skulpturen Oändlig metamorfos. En pyramid täckt av speglar

Skulpturen "Oändlig metamorfos"

Utställningarna i Skulpturparken i Ängelsberg genomförs av en arbetsgrupp med medlemmar i Engelsbergs konstgille med ekonomiskt stöd från Fagersta kommun. Sparbanksstiftelsen Nya har tidigare lämnat generösa bidrag för att utveckla verksamheten. Skulpturparken i Ängelsberg har blivit ett eftersökt utflyktsmål i norra Västmanland. Samtidskonst visas mitt i ett historiskt område och varje år förnyas utställningen.

Skulpturparken

Vandra med guide genom Ängelsberg

Vill du följa med på en vandring genom Ängelsbergs samhälle? Följ med guiden som under turen berättar om Ängelsbergs historia. Genom samhället, Skulpturparken och Engelsbergs bruk samt vidare mot sjön Snyten där det bjuds på fika. Sedan åter genom skogsstigar och tillbaka genom samhället.

Vandra med oss - Enkla vandringar runt Ängelsberg

Hitta hit:

Sidansvarig: Eveline Wahlfeldt

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test