Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Fagerstahallens byggnad beklädd med tegel och en stor skylt med texten Fagerstahallen, Aqua, pool och motion.

Fagerstahallen

I Fagerstahallen finns möjligheter till olika inomhusidrotter och arrangemang. Hallens läktare har plats för 650 sittande personer och dessutom finns mindre hallar för olika verksamheter. Här hittar du även Fagerstas inom- och utomhusbad!

Inomhusbadet bubbelpool, dekorerad med växlighet runt om.

Bubbelpoolen i Fagerstahallens simhall

Om Fagerstahallen

Fagerstahallen är en stor motionsanläggning med många besökare varje år. Här finns inom- och utomhusbadet, bastu, gym och konferenslokal. Vidare har vi även en stor idrottshall samt aktivitetslokaler för olika verksamheter.

Hos oss kan du även boka träningstider i kommunens sport- och idrottshallar. Med en läktare för 650 personer är Fagerstahallens idrottshall perfekt för matcher, tävlingar, mässor och andra arrangemang.

Hall- och planbokningBadanläggningenÖppettider och kontakt

Aktuellt i Fagerstahallen

Välkomna till Fagerstahallen på torsdag den 4 november mellan klockan 10.00-16.00 då vi har fritt inträde för barn och ungdomar i åldern 6-15 år.

Observera! Barn under 10 år ska ha en ansvarig vuxen med sig in till badet. Barn som inte kan simma ska dessutom alltid ha en simkunnig vuxen med sig i bassängen.

Vi kan komma att behöva stoppa insläpp till simhallen om personalen bedömer att vi av säkerhetsskäl inte kan släppa in fler.

Varmt välkomna till Fagerstahallen!

På fredag den 15 oktober öppnar anmälan till simskolan för barn, gäller för perioden vecka 43-50.

Mer information och anmälan hittar du i vår e-tjänst.
Länk: https://eservice.fagersta.se/uffanmsimsk

Varmt välkomna in till vårt nyrenoverade inomhusbad som öppnar på fredag den 10 september kl. 13.00-20.00. Kom hit och motionsimma, testa den nya bubbelpool eller plaska runt bland krokodiler och madrasser i våra mindre pooler som håller sköna 32 grader.

Då Fagerstahallen har en stor verksamhet där både skolundervisning, simskolor, föreningsliv och allmänheten ska inrymmas så kommer våra öppettider vara begränsade och justeras allteftersom.

Viktig information

Det pågår fortfarande ett renoveringsarbete i våra omklädningsrum för dam samt i gymmet vilket innebär att det är mindre plats för både ombyte och dusch. För att att möjliggöra öppningen så är herravdelningen uppdelad i en dam- och en herrdel. Bastu finns endast i den ena duschdelen vilket gör att vi delar upp tillgången till bastu enligt nedan. Detta för att alla ska ges möjlighet till bastun.

Damerna - ojämna veckor
Herrar - jämna veckor

Vi hoppas att ni har överseende med detta. Arbetet med att färdigställa damernas omklädningsrum samt gym pågår för fullt.

Utomhussäsongen närmar sig sitt slut för i år och badet utomhus har öppet sista dagen på söndag den 29 augusti. Från och med måndag den 30 augusti är både inom- och utomhusbadet stängt.

Under september planerar vi att öppna inomhusbadet men med anledning av pågående renoveringsarbete kommer det finnas begränsat med plats för duschning och ombyte. Gymmet är fortsatt stängt.

Mer information och ett exakt öppningsdatum kommer vid ett senare tillfälle.

Skärmfria zoner

För allas säkerhet och integritet är det inte tillåtet att använda datorer, mobiltelefoner, surfplattor, kameror och andra likvärdiga enheter i inomhusbadet och andra anslutande utrymmen. Utöver att vi vill motverka smygfotografering så leder även skärmar bort vår uppmärksamhet från omgivningen vilket kan resultera i drunkningsolyckor. Vi vill säkerställa att du som vuxen tar ansvar och alltid har medföljande barn och ej simkunniga under uppsikt.

Skärmförbudet gäller vid:

  • Inomhusbadet
  • Omklädningsrum och duschutrymmen
  • Bastuavdelningar

Mer information hittar du under fliken Trivselregler.