Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Teknik produktion hållbar bro i miniformat

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som är nyfiken, tycker om att lösa problem och vill utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt!

Teknikprogrammet ingår i Teknikcollege Bergslagen som är en kvalitetsstämpel för utbildningen.

Målet för studierna på Teknikprogrammet är att utveckla känslan för problemlösning och kreativitet. Utbildningen ger dig förutsättningar att inskaffa mycket goda kunskaper i områden som teknikutveckling och innovation samt få en god inblick i historiska och moderna tekniska lösningar inom industri och design.

Teknikprogrammet är ett extra bra val för dig som planerar att läsa en ingenjörsutbildning på universitet eller för dig som gillar framtidens tekniska lösningar.

Vi har ett gott samarbete med flera lokala företag, vilket i praktiken kan innebära feriearbete, studiebesök och projektarbete på företagen för att ge några exempel.

Inriktning: Produktionsteknik
(nyhet hösttermin 2021)

Inriktningen produktionsteknik ger kunskaper om och färdigheter i produktion och företagande. Produktionsteknik innehåller kurser som exempelvis automation och hur produktionslinjer styrs samt ge produktionskunskaper inom olika områden. Inriktningen är efterfrågad hos företagen i regionen.

Inriktningen är högskoleförberedande och efter avklarade studier får du behörighet att studera till bland annat högskoleingenjör. Om du önskar få behörighet till att studera till civilingenjör finns det möjlighet att läsa till kurser.

Inriktning: Teknikvetenskap

Inriktningen teknikvetenskap ger kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Teknikvetenskap ger dig fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik.

Inriktningen är högskoleförberedande och efter avklarade studier får du behörighet att studera till bland annat civilingenjör.

Framtid

Teknikprogrammet är framför allt en mycket bra start för dig som vill läsa vidare på högskola och utbilda dig till exempelvis ingenjör eller för dig som planerar att forska inom teknik och innovation.

I vår region är behovet av exempelvis maskiningenjörer stort och du kommer tack vare APL få en insikt av arbetsmarknaden och vad du kan arbeta med i framtiden samt skapa goda kontakter.

I framtiden kan du arbeta som maskiningenjör, produktionstekniker, pilot, spelutvecklare och mycket mer.

Företagare om samarbetet med Brinellskolan och Teknikcollege

Så här säger Stefan Carlberg, Seco Tools AB, om samarbetet med TC, Brinellskolan och vikten av en god utbildning:

- Med ökad konkurrens på marknaden samt att våra maskiner och produkter blir mer och mer avancerade att tillverka så ser vi samarbetet mellan oss som företag och BTG som en superviktig del i att framtidssäkra kompentensen.

- Med närheten till skola, elever och lärare så blir också praktiken lättare att planera tillsammans, där kan exempelvis en handledare kan besöka skolan för svara på frågor och prata med elever om hur det fungerar på praktiken och vilka förväntningar vi har på eleverna.

Kortfilm om Teknikprogrammet Brinellskolan

Detaljerad information om Teknikprogrammet Brinellskolan

Kontakt

Välkommen till oss på Teknikprogrammet!

Ring Christina och Tanja på 0223-443 64.