Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Budröstning och ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller hög ålder inte kan ta dig till en vallokal eller förtidsröstningslokal kan du rösta genom bud. För dig som saknar möjlighet att själv ordna med bud och vittne tillhandahåller valnämnden i Fagersta kommun ambulerande röstmottagare.

Budröstning

Budröstning innebär att någon annan än du själv transporterar rösten till vallokalen eller till en lokal för förtidsröstning. På valmyndighetens webbplats längre ner på sidan kan du läsa mer om vem som kan vara bud och vittne.

Du behöver ett särskilt material för att rösta med bud. Materialet kan beställas hos Valmyndigheten, men finns också från och med 16 maj att hämta i receptionen på kommunhuset. På valdagen kan budröstningsmaterial hämtas i samtliga kommunens vallokaler.

Valsedlar kan du, eller den som hjälper dig, hämta på alla ställen där man kan rösta eller beställa direkt från partierna. Förtidsröstningen med bud får börja 24 dagar före valdagen.
Du kan göra i ordning din röst tidigast den 16 maj 2024. Budet kan lämna din röst först när förtidsröstningen öppnar den 22 maj 2024.

Hjälp vid röstning i lokal, Valmyndighetens webbplats

Ambulerande röstmottagare

För dig som saknar möjlighet att själv ordna med bud och vittne tillhandahåller valnämnden i Fagersta kommun ambulerande röstmottagare. De ambulerande röstmottagarna tar emot röster på samma vis som i en förtidsröstningslokal. Du kan även använda dig av ambulerande röstmottagare om du bor på ett serviceboende.

Samtliga kommunens ambulerande bud är tjänstepersoner utsedda av valnämnden. De ambulerande buden legitimerar sig alltid vid hembesök.

Förberedelser vid röstning med ambulerande röstmottagare

De ambulerande röstmottagarna tar med sig allt material som behövs för att genomföra röstningen. Tänk på att du som väljare måste ha ett röstkort för att få rösta. Om du saknar detta kan de ambulerande röstmottagarna skriva ut ett dubblettröstkort till dig men då måste du meddela detta i samband med att du bokar ambulerande röstmottagare.

När kan jag få hjälp?

Löpande under förtidsröstningsperioden.

Kontakt med ambulerande röstmottagare:

0223-442 88, 0223-441 06

Kontakt vid frågor

0223-442 88, 0223-441 06

Sidansvarig: Sandra Wisell

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test