Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, så som skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Fritidsbankens vita buss med grön logga

ÄNTLIGEN får vi öppna butiken. Vi är glada och supertaggade 😊

Vi öppnar måndag 8 februari och det är en hel del förändringar som kommer presenteras i detta inlägg. Dela gärna detta så mycket det går så vi får ut budskapet till alla i kommuen och dess omnejd.

Restriktioner för att få låna i butiken:

- En person och ett barn i butiken

- Barn över 15 år, ensam i butiken

Man får vänta tills berörd person kommer ut.

- Alla besökare kommer få ett munskydd i receptionen som används under tiden i butiken som kastas vid utgången.

Öppettiderna är helt ändrade och orsaken är att vi vill ge möjlighet för flera som tex jobbar till 16.00-17.00 att kunna nyttja oss. Alltid kunden i fokus och vi tror detta kommer att uppskattas, Vi kommer ändra på alla sociala medier och olika hemsidor som är kopplade till oss.

Följande öppettider gäller:

Måndag 10.00 - 18.00
Tisdag 10.00 - 18.00
Onsdag 10.00 - 18.00
Torsdag 10.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 16.00

- Onlinebokningarna kommer att fortsätta trots att vi öppnar butiken. Man ringer 0223-44033 och 0223-44071 för bokningar och avhämtning sker vid Alltjänst reception.

En nyhet som vi lägger till rörande bokningar är följande:

- Man kan boka butiken i 30 minuter för utlåning om man känner oro kring covid-19, man har inte möjlighet att låna på utsatt tid eller någon annan orsak. Då ringer man 0223-44071 kommer Ni till undertecknad så bokar vi in en utlångstid.

Det sker kontinuerlig rengöring av artiklar och butiken. Vi tvättar och rengör alla utlånade artiklar innan vi ställer tillbaka dem i respektive hylla.

Så nu är vi tillbaka och vi är så tacksamma!

www.fritidsbanken.se/Fagersta

De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok. Eller du kanske funderar på att börja med något nytt men vill prova innan du köper utrustningen. Eller bara låna ett tält en gång. 

Har du fritidsprylar att skänka?

Då kan du göra det på följande ställen i Fagersta:

  • Fritidsbanken Fagersta
  • Avfallsstation Fagersta, Sänkmossen
  • Öppettider. Då det varit uppskattat av kommuninvånarna kommer vi fortsätta att erbjuda möjligheten till beställning av artiklar som man vill hyra. Man kontaktar oss då på telefon och vi gör i ordning beställningen som sedan hämtas i receptionen.

Du hittar Fritidsbanken på Norbergsvägen 1, 737 80 Fagersta
Telefon: 0223-440 33

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test