Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
  • Afrikansk svinpest har påvisats i prover på döda vildsvin i Fagersta. Det är därför förbjudet att vistas i skog och mark. Mer information

Boktips

Här hittar du några förslag på sidor med lästips.

Kvinna står och läser i en bok på ett bibliotek.

Litteraturbanken

Litteraturbanken innehåller svensk skönlitteratur, inklusive dramatik och lyrik, och är läsbart på webbplatsen. Dessutom kan nära tusen titlar sparas ned (med formatet /epub) till läsplattor och mobiltelefoner. Även diktuppläsningar är tillgänglig. För lärare finns stöd i vägledning i litteraturen, förslag till uppgifter och lektioner mm (författarskap, genrer osv). Nya texter tillkommer kontinuerligt.

Litteraturbanken

Blogg Boksnack

Boksnack är en blogg för dig som vill ha tips om bra ungdomsböcker. Här får du träffsäkra bokbeskrivningar av en bibliotekarie i Ronneby. Man kan också söka på böcker som handlar om ett visst ämne eller företeelse.

Boksnack

Bokhora

Bokhora har funnits sedan 2006 och det är fyra kvinnor som skriver om allt som har med böcker och läsning att göra. Du kan leta efter böcker, författare och genrer. Bokhora finns på också Twitter.

Bokhora

Dagens bok

Dagens bok ger dig fylliga recensioner över nya böcker i många genrer. Det finns ett forum för inlägg och Dagens bok finns också på Twitter.

Dagens bok

Bladen brinner

Lyssna på boktips i podden som handlar om barn- och ungdomslitteratur.

Bladen brinner

Världslitteratur

Världslitteratur visar dig vägen till världslitteraturen. Du hittar information och tips på litteratur från Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika i svensk översättning.

Världslitteratur

Sidansvarig: Michael Alvbåge

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test