Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Kortsidan av Prästkragens byggnad. Buskar och staket till vänster. Vit tegelvägg med fönster till höger. Gräsmatta emellan. Längre bort i bilden ser man en gungställning och en mindre rutchkana.

Aktuellt på Räven

Räven är en förskoleavdelning på Prästkragen för barn tre till fem år.

Om Räven

På Räven arbetar vi med tema: Värdegrunden. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik. Vi lägger stor vikt vid att stödja och uppmuntra barnen i sitt tänkande om alla människors lika värde. Alla barn är kompetenta och vi möter dem utifrån deras mognad och intresse. Att stärka deras självkänsla är viktigt.

Jag kan!

Utevistelse

Vi är ute dagligen och när vädret tillåter äter vi även vår lunch och mellanmål ute på gården. På måndagar har vi skogsutflykt då grillar vi vår lunch.

Rörelse

Vi är ute mycket, vilket betyder att barnen rör sig naturligt. Vi går promenader i vår närmiljö, åker skidor, pulka och besöker Hembygdsgården med mera. Utöver detta har vi även inplanerad rörelse, då vi dansar, sjunger, hoppar och leker lekar. Rörelse utvecklar barns kroppsuppfattning och motorik.

Språk

Vi arbetar medvetet med språket i vardagliga situationer och förstärker genom bilder och tecken. Vi utvecklar språket genom sång, sånglekar, rim, ramsor och vi lägger stor vikt vid sagoläsning. Vi har en 5 årsgrupp på avdelningen där vi arbetar med Bornholmsmodellen, en modell som handlar om barns språkutveckling.

Skapande

I vårt skapanderum erbjuds olika tekniker och material, allt för att stimulera barnens nyfikenhet och intresse. Vi erbjuder många olika metoder och material exempel på detta kan vara vattenfärg, fingerfärg, tyg, naturmaterial och återvinningsmaterial. Genom skapande verksamhet uppmuntrar vi barnen att lära sig färg och form och att få känna egen skaparglädje.

Kontakt

0223-443 01