Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Lila blommor

Matråd

Matråd via Teams: närvarande var elevrepresentanter från Risbroskolan och representanter från Kostservice maj 2021

  • Eleverna upplever att maten har blivit bättre det senaste året.
  • Önskemål om att få vara med att påverka matsedeln genom att ha en önskevecka med maträtter som är populära. Även önskemål om att införa mer internationella maträtter.

En bra idé som vi tar till oss på Kostservice, arbete pågår om hur upplägget ska se ut.

  • Man vill ha mer variation i grönsaksbuffén och att grönsakerna inte är ihopblandade.

Gurka och isbergssallad är något eleverna vill ha mer av.

Kökspersonalen försöker variera grönsakerna efter säsong vilket betyder att vi inte kan servera exempelvis gurka varje dag. Vi sätter upp en säsongsguide i anslutning till buffén så att eleverna kan se vad som är aktuellt att servera i grönsaksväg.

  • Önskemål om annan kost till de som inte kan äta fläsk de dagar det serveras, då vegetariska kosten inte alltid är populär.

Det är ett politiskt beslut i kommunen att vegetarisk kost serveras till de som inte kan äta fläsk.
Kostservice har gjort en del ändringar i matsedeln där vi bland annat har bytt ut korven mot kycklingkorv för att fler ska kunna äta av den ordinarie maten. Vi ser även över de vegetariska recepten.

  • Man upplever att det är mycket olja i pastan, att brödet till soppan är degigt och att vattnet är ljummet.

Eftersom vi serverar så stora mängder pasta och för att den inte ska klibba ihop så måste vi tillsätta lite olja. Personalen ser till att det inte blir för mycket bara.
Vi ser över varför brödet upplevs degigt, kan bero på fukt då det har varit fryst.
Kontaktar NVK för att se över varför vattnet är varmt i sifonen.

  • Önskemål om att tillhandahålla sprayflaskor med desinfektionsmedel så att eleverna kan torka av borden själva om det inte har hunnits med av kökspersonalen, då det emellanåt kan vara matrester kvar på borden efter andra elever.

Det går att ordna, viktigt är dock att eleverna ser till att lämna platsen ren efter sig och inte lämna matrester och skräp kvar på borden.

  • Stökigt i matsalen emellanåt men man upplever att det har blivit bättre sedan Risbroskolan och NVU delades upp och äter separata tider.