Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Lila blommor

Matråd

Närvarande: vuxenrepresentant i elevrådet, elevrepresentanter, måltidspersonal och ansvarig chef från Kostservice. Maj 2023

·         Schemat bör ses över då många elever har matrast samtidigt på måndagar och tisdagar, vilket resulterar i sämre måltidsmiljö då det blir ont om platser, högljutt och matköer bildas. Eleverna upplever inte otrygghet kring att vistas i matsalen, något som tidigare framkommit.

·         En enkät har gått ut till samtliga elever på Risbroskolan med frågor om vad man tycker om maten och måltidsmiljön. Detta är ett initiativ av matrådsstyrelsen. 68 elever har svarat. Tanken är att enkäten ska skickas ut varje år, för att få in alla elevers åsikt kring skolmaten. Ett bra underlag för oss på Kostservice att arbeta vidare med.

·         Maträtter eleverna önskar oftare är:

Spagetti och köttfärssås, panerad fisk, hamburgare, potatisklyftor, tacos, pizza, pannkaka.

·         Eleverna tycker att variationen av grönsaker i salladsbuffén har blivit bättre, dock önskas mer variation av maten av några.

·         Den kokta fisken är inte uppskattad, vi ser över om vi kan byta ut till annan fiskrätt.

·         Mjuk smörgås önskas som ett alternativ när man tycker att maten är mindre god.

·         Kulturvecka på Risbroskolan vecka 21 – Önskemål fanns om att vi skulle servera maträtter från olika länder under denna vecka, tyvärr hinns inte detta med denna gång då det krävs planering av matsedel. Vi bestämmer att vi samverkar vid nästa tillfälle i stället.

·         Kostservice planerar in en ”önskevecka” i slutet av terminen, där de populäraste maträtterna serveras efter önskemål.

·         Vi behöver alla hjälpas åt med att minska matsvinn. Viktigt att tänka på att man bara tar så mycket mat man orkar äta upp, man får gärna ta en portion till om man är mer hungrig.

·         Bestick slängs fortfarande i soporna, vilket för med sig onödiga kostnader som i slutändan påverkar budgeten för inköp av mat. Pedagoger som äter pedagogisk lunch behöver ha översikt även vid diskinlämningen. Eleverna sköter sig förövrigt bra och är trevliga mot kökspersonalen.