Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Borrar CNS

Industritekniska programmet

Ny modern och aktuell utbildning som industriföretagen står bakom. Nu i nya lokaler med stora arbetsgivare runt knuten och skollunch i restaurangen vid Hyttbäcken. Framtiden är din!

Högskolebehörighet, extra mycket praktik, truckkort, stipendier, modern maskinpark och digitalisering gäller från hösten 2020.

Det industritekniska programmet ingår i Teknikcollege Bergslagen. Med ett nära samarbete med industriföretagen moderniseras utbildningen ytterligare och ger dig möjlighet både till jobb direkt och vidare studier.

Det här är en utbildning där teori varvas med praktiskt arbete. På många industrier används i dag modern teknik som datorer och avancerade styrsystem, samtidigt som många uppgifter kräver att du är en skicklig hantverkare.

På industritekniska programmet får du goda kunskaper om hela tillverkningsprocessen - från idé via produktion till återvinning. Bredden gör att du får större möjlighet att få ett arbete.

Under ditt tredje år på Industritekniska programmet får du också möjlighet att ta truckkort, vilket gör dig som elev än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Inriktning: Produkt och maskinteknik

Inriktningen produkt och maskinteknik förbereder dig för arbete inom tillverkningsindustrin. Den ger goda kunskaper att hantera verktyg och industriella utrustningar. Du får också lära dig att lär dig hantera och bearbeta material.

Inriktning: Svetsteknik

En efterfrågad nyhet är svetsteknik där du får lära dig hantera svetstekniker och plåtbearbetning samt tillhörande moment som lödning och skärning av metaller.

Framtid

Efterfrågan på välutbildade ungdomar inom industriyrken bedöms framöver bli god, arbetsplatsförlagt lärande, ökar också dina möjligheter. Har du som mål att studera vidare på högskolan efter din utbildning så har du möjlighet till det per automatik från hösten 2020 då programmet ger högskolebehörighet.

Svets på industritekniska programmet

Svetsinriktning på Industritekniska programmet är åter igång efter att varit nedlagd under några år. Vi finns i nya fräscha ljusa lokaler som är bra utrustade för ändamålet.

Kontakt

Välkomna till oss på Industritekniska programmet

Lars 0223-443 54