
Matsedlar Kontakten
Numera finns de vegetariska maträtterna med på matsedlarna.
Vegetariska rätterna ska beställas senast dagen innan
Vecka 13 27 mars – 2 april
Måndag
Lunch Blomkålsgratäng med skinka och kokt potatis
Veg Blomkålsgratäng och kokt potatis
Dessert Päronkräm
Tisdag
Lunch Kycklinggryta Marengo och ris
Veg Linsgryta och ris
Dessert Rabarberkräm
Onsdag
Lunch Fiskgratäng med ost och dragontäcke och kokt potatis
Veg Auberginegratäng och kokt potatis
Dessert Körsbärskräm
Torsdag
Lunch Spenatsoppa med ägghalva och kesokaka med sylt och grädde
Veg Spenatsoppa med ägghalva och kesokaka med sylt och grädde
Fredag
Lunch Ugnsfalukorv med potatismos
*Veg Ugnssojakorv med potatismos
Dessert Krusbärskräm
Lördag
Lunch Laxpytt med kall örtsås
Veg Rotfruktspyttipanna
Dessert Mangokompott
Söndag
Lunch Skinkschnitzel med grönpepparsås och kokt potatis
Veg Vegetariskt schnitzel med grönpepparsås och kokt potatis
Dessert Aprikospaj med kokossmuldeg
Vecka 14 3 – 9 april
Måndag
Lunch Pannbiff med löksky, saltgurka och kokt potatis
Veg Broccolibiff med löksky, saltgurka och kokt potatis
Dessert Rabarberkräm
Tisdag
Lunch Kycklinggratäng med dijonsenap och kokt potatis
Veg Medelhavsgratäng och kokt potatis
Dessert Fruktsallad med gräddklick
Onsdag
Lunch Ugnsbakad sej med kokt ägg, pepparrot och brynt smör och kokt potatis
Veg Polentabiffar med brynt smör och kokt potatis
Dessert Nyponsoppa med gräddklick
Torsdag
Lunch Kycklingfilé med cidersås och rotfruktsgratäng
Veg Quornfilé med cidersås och rotfruktsgratäng
Dessert Jordgubbssoppa med gräddklick
Fredag
Lunch Fläskfilé med rosépepparsås och klyftpotatis
Veg Vegetarisk schnitzel med rosépepparsås och klyftpotatis
Dessert Aprikoskräm
Lördag
Lunch Påsklunch: sill, ägg, skinka, köttbullar, prinskorv, mimosasallad och kokt potatis
Veg Påsklunch: sojakorv, ägg, morotsbullar, rotfruktsgratäng, mimosasallad och kokt potatis
Dessert Påsktårta
Söndag
Lunch Inkokt lax med romsås och kokt potatis
Veg Majsbiffar med dillmajonäs och kokt potatis
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås
Vecka 15 10 – 16 april
Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Veg Raggmunk och rårörda lingon
Dessert Äppelkräm
Tisdag
Lunch Köttbullar med gräddsås och potatismos
Veg Vegetariska bullar med gräddsås och potatismos
Dessert Fruktsoppa
Onsdag
Lunch Fiskgratäng med ost- och dragontäcke och kokt potatis
Veg Auberginegratäng och kokt potatis
Dessert Körsbärskräm
Torsdag
Lunch Högsbysoppa risgrynspudding och saftsås
Veg Högsbysoppa risgrynspudding och saftsås
Fredag
Lunch Kålpudding med gräddsås och rårörda lingon och kokt potatis
Veg Vegetarisk kålpudding med gräddsås och rårörda lingon och kokt potatis
Dessert Citronfromage
Lördag
Lunch Ugnsfalukorv och potatismos
Veg Ugnssojakorv och potatismos
Dessert Krusbärskräm med gräddklick
Söndag
Lunch Dillkött och kokt potatis
Veg Vegetariskt dillkött och kokt potatis
Dessert Chokladpudding med vispad grädde