Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Pressmeddelanden

Här hittar du våra pressmeddelanden för aktuellt år. Kontakta oss om du vill ta del av tidigare pressmeddelanden. Prenumerera på RSS-flödet https://fagersta.se/rss för att få notiser om de senaste pressmeddelanden från Fagersta kommun.

Instruktion om hur du prenumererar på RSS-flödet

 • Prisutdelning för Din idé 2024


  Nu är det dags att uppmärksamma alla unga som lämnat in förslag. Dessutom ska vi utse årets vinnare.
  Läs mer

 • Årets näringslivsgala i Fagersta!


  Näringslivsgalan Enterprize är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta.
  Läs mer

 • Lussecupen!


  I år väcker vi den klassiska innebandyturneringen till liv igen då Per ols innebandyförening tillsammans med Fagersta kommun anordnar Lussecupen!
  Läs mer

 • Fagersta kommun köper
  Brukskontoret och Norra Station


  När Fagersta kommun sommaren 2021 flyttade in i gamla Brukskontoret samt Norra Station, var det som hyresgäster till fastighetsbolaget Offentliga hus. Nu, två och ett halvt år senare, köper kommunen fastigheterna av nuvarande ägarna SBB genom ett bolagsförvärv. Fastigheternas marknadsvärde uppgår till 105 miljoner kronor.
  Läs mer

 • Nattbio med Din idé!


  Nu är det dags för Nattbio*, vi visar en skräckfilm ute på en gräsmatta, och bjuder på snacks och en härlig aura. Evenemanget är för de som är 15-23 år och bosatta i Fagersta.
  Läs mer

 • Fagersta kommun är Nykterfiken!


  Fagersta kommun har valt att engagera sig i Sober October, en folkhälsokampanj med syfte att dricka mindre och upptäcka mer under oktober månad. Temat är: ny(kter)fiken!
  Läs mer

 • Hälsoveckan!


  Fagersta kommun bjuder in till Hälsovecka för andra året i rad. En vecka för alla, fylld med aktiviteter och upplevelser för både kropp och själ.
  Läs mer

 • Poolparty med Din idé!


  Poolparty är ett av de idéer som fick allra flest röster under Din idé 2023 och vi välkomnar nu alla tjejer mellan 14-24 år att delta i detta härliga evenemang.
  Läs mer

 • Nu tar vi det första spadtaget!


  Nu är det dags, vi tar det första spadtaget för vårt nya äldreboende Floravägen 5! I samband med spadtaget bjuder vi på grillad hamburgare och dricka.
  Läs mer

 • Prisutdelning Din idé - medborgarbudget för unga!


  Nu är det dags att uppmärksamma alla unga som lämnat inför slag till Din idé. Dessutom ska vinnarna koras!
  Läs mer

 • Sju nymarkerade stigar i Kottmosseskogen!


  Välkommen på invigning av Kottmosseskogen – Fagerstas tätortsnära skogsområde med sju nymarkerade stigar!
  Läs mer

 • Nu inviger vi Järntorget!


  I samband med Våryran passar vi på att officiellt inviga det nya Järntoget!
  Läs mer

 • Näringslivsgala - de nominerade är klara!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta.
  Läs mer

 • Nu inviger vi våra digitala infartsskyltar!


  Äntligen är våra två digitala infartsskyltar på plats vid Oti och vid Brandbo. Kommunalråd Åsa-Märta Sjöström och kommunchef Karolina Berglund kommer att vara på plats för att formellt inviga skyltarna måndagen den 27 mars klockan 11.30-12.30 vid skylten vid Eskiln.
  Läs mer

 • Enterprizegalan - nu är underhållningen klar!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta. Och nu är underhållningen klar, det blir en dinnershow med Moderna tider!
  Läs mer

 • Näringslivsgala i Fagersta!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta.
  Läs mer

 • Förbättrad patientsäkerhet när Norbergs och Fagersta kommun och Region Västmanland samverkar i gemensamt journalsystem


   Den 25 oktober går Norbergs kommun över till att journalföra i samma journalsystem som redan används inom Region Västmanland, Västerås stad, Köpings kommun och Sala kommun. Fagersta kommun går över den 29 november.
  Läs mer

 • Jämlikhetsutbildning för Fagersta kommuns medarbetare


  Fagersta kommun har beslutat att arbeta med jämlikhetsintegrering. Det betyder att allt från beslut till verkställighet ska innefattas av jämlikhetsperspektiv. Det innebär att organisationens olika delar behöver struktur, arbetssätt och verktyg som hjälper till att reducera ojämlikhet. Som ett led i detta så genomförs nu en jämlikhetsutbildning för all personal inom kommunen.
  Läs mer

 • Hälsoveckan i Fagersta!


  Vecka 38, med tjuvstart redan söndagen den 18 september då Pep-dagen går av stapeln, bjuder vi in till Hälsovecka! En vecka för alla, fylld med aktiviteter och upplevelser för både kropp och själ.
  Läs mer

 • MFB kommer till Fagersta!


  Youtubegruppen MFB - Min fakking bror kommer till Fagersta som en del i en Aktivitetsdag för unga.
  Läs mer

 • Prisutdelning Din idé - medborgarbudget för unga!


  Nu är det dags att uppmärksamma alla unga som deltagit i Din idé. Dessutom ska vinnarna koras!
  Läs mer

 • Sean Banan kommer till Fagersta!


  Fagersta kommun arbetar aktivt för att motverka utanförskap och mobbning och verka för ett inkluderande samhälle. Det sker på olika sätt, till exempel genom aktiviteter och mötesplatser, utbildningar med mera.
  Läs mer

 • Gratis mensskydd på våra toaletter!


  Sommaren år 2021 beslutade kommunstyrelsen att gratis mensskydd ska tillhandahållas på kommunens toaletter. Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds (NVK:s) personal har arbetat för fullt med att få ut mensskydden runtom i våra toaletter, och nu är det dags för invigning!
  Läs mer

 • Vi förbättrar vår familjesamverkan!


  Berättelser från skolpersonal vittnar om hur svårt det kan vara med familjesamverkan, särskilt med familjer som har migrationserfarenheter. Flera säger att det känns som att information inte når fram. Det upplevs som frustrerande och dränerande på energi och framför allt kommer barnen i kläm när samverkan inte fungerar. Men varför fungerar det inte?
  Läs mer

 • Fagersta kommun har utsett Serneke till att bygga nytt äldreboende


  Fagersta kommun och Serneke har tecknat avtal om totalentreprenad i samverkan för att utveckla och bygga ett äldreboende i Fagersta. Boendet ska ha cirka 100 boendeplatser och arbetet kommer inledas omgående för att färdigställa boendet så snart det bara går.
  Läs mer

 • Nu drar vi igång våra trygghetsvandringar


  Trygghetsvandringar innebär att gå igenom ett område och inventera det ur trygghetssynpunkt. Här fyller de som bor och verkar i området en viktig funktion. Under vandringen noteras platser och utrymmen som upplevs som otrygga eller riskerar att bli brottsplatser, samt vilka konkreta fysiska omständigheter som bidrar till problemen.
  Läs mer

 • På måndag inviger vi Bollkul!


  På måndag inviger vi en av tre aktivitetsrundor i kommunen som är gratis och till för alla. De består av skyltar som placerats ut i ett naturskönt område för att skapa mer spontanidrott och rörelseglädje bland alla åldrar i kommunen. Det finns tre rundor, vi inviger den som heter Bollkul tillsammans med elever från en av våra grundskolor Alfaskolan samt kommunalråd Marino Wallsten!
  Läs mer

 • Nytt projekt erbjuder unga jobb, yrkesstudier och hälsoinsatser


  I höst startar projektet Steget vidare som är ett nytt projekt för unga och som riktar sig till dem som avslutat sina gymnasiestudier 2020 eller 2021 med ofullständigt betyg.
  Läs mer

 • Digital pressträff: Tygghetsöverenskommelse


  Ica Supermarket Fontänen samt Ica Supermarket Fagersta, Fagersta kommun och Västanfors-Västervåla församling har ingått en trygghetsöverenskommelse i samverkan med polisen.
  Läs mer

 • Digitalt samtal om unga och alkohol


  Nu går vi mot ljusare tider vilket är underbart! Men vår och sommar, med valborg som den första riskhelgen, är också perioder då risken är stor att många unga provar alkohol för första gången, och även dricker mer alkohol än andra perioder under året.
  Läs mer

Presskontakt

Kommunikationsenheten

Kommunikationsstrateg Lena Bylund
telefon 0223-442 87, e-post lena.bylund@fagersta.se

Kommunikatör Jonna Stenström
telefon 0223-448 86, e-post jonna.stenstrom@fagersta.se

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test