Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
 • Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat om eldningsförbud i hela Västmanlands län från och med den 11 maj klockan 17.00. Förbudet gäller tills vidare. Mer information

Pressmeddelanden

Här hittar du våra pressmeddelanden för aktuellt år. Kontakta oss om du vill ta del av tidigare pressmeddelanden. Prenumerera på RSS-flödet https://fagersta.se/rss för att få notiser om de senaste pressmeddelanden från Fagersta kommun.

Instruktion om hur du prenumererar på RSS-flödet

 • Sju nymarkerade stigar i Kottmosseskogen!


  Välkommen på invigning av Kottmosseskogen – Fagerstas tätortsnära skogsområde med sju nymarkerade stigar!
  Läs mer

 • Nu inviger vi Järntorget!


  I samband med Våryran passar vi på att officiellt inviga det nya Järntoget!
  Läs mer

 • Näringslivsgala - de nominerade är klara!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta.
  Läs mer

 • Nu inviger vi våra digitala infartsskyltar!


  Äntligen är våra två digitala infartsskyltar på plats vid Oti och vid Brandbo. Kommunalråd Åsa-Märta Sjöström och kommunchef Karolina Berglund kommer att vara på plats för att formellt inviga skyltarna måndagen den 27 mars klockan 11.30-12.30 vid skylten vid Eskiln.
  Läs mer

 • Enterprizegalan - nu är underhållningen klar!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta. Och nu är underhållningen klar, det blir en dinnershow med Moderna tider!
  Läs mer

 • Näringslivsgala i Fagersta!


  Näringslivsgalan Enterprize, en nyinrättad gala, är Fagerstas största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Fagersta.
  Läs mer

 • Förbättrad patientsäkerhet när Norbergs och Fagersta kommun och Region Västmanland samverkar i gemensamt journalsystem


   Den 25 oktober går Norbergs kommun över till att journalföra i samma journalsystem som redan används inom Region Västmanland, Västerås stad, Köpings kommun och Sala kommun. Fagersta kommun går över den 29 november.
  Läs mer

 • Jämlikhetsutbildning för Fagersta kommuns medarbetare


  Fagersta kommun har beslutat att arbeta med jämlikhetsintegrering. Det betyder att allt från beslut till verkställighet ska innefattas av jämlikhetsperspektiv. Det innebär att organisationens olika delar behöver struktur, arbetssätt och verktyg som hjälper till att reducera ojämlikhet. Som ett led i detta så genomförs nu en jämlikhetsutbildning för all personal inom kommunen.
  Läs mer

 • Hälsoveckan i Fagersta!


  Vecka 38, med tjuvstart redan söndagen den 18 september då Pep-dagen går av stapeln, bjuder vi in till Hälsovecka! En vecka för alla, fylld med aktiviteter och upplevelser för både kropp och själ.
  Läs mer

 • MFB kommer till Fagersta!


  Youtubegruppen MFB - Min fakking bror kommer till Fagersta som en del i en Aktivitetsdag för unga.
  Läs mer

 • Prisutdelning Din idé - medborgarbudget för unga!


  Nu är det dags att uppmärksamma alla unga som deltagit i Din idé. Dessutom ska vinnarna koras!
  Läs mer

 • Sean Banan kommer till Fagersta!


  Fagersta kommun arbetar aktivt för att motverka utanförskap och mobbning och verka för ett inkluderande samhälle. Det sker på olika sätt, till exempel genom aktiviteter och mötesplatser, utbildningar med mera.
  Läs mer

 • Gratis mensskydd på våra toaletter!


  Sommaren år 2021 beslutade kommunstyrelsen att gratis mensskydd ska tillhandahållas på kommunens toaletter. Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds (NVK:s) personal har arbetat för fullt med att få ut mensskydden runtom i våra toaletter, och nu är det dags för invigning!
  Läs mer

 • Vi förbättrar vår familjesamverkan!


  Berättelser från skolpersonal vittnar om hur svårt det kan vara med familjesamverkan, särskilt med familjer som har migrationserfarenheter. Flera säger att det känns som att information inte når fram. Det upplevs som frustrerande och dränerande på energi och framför allt kommer barnen i kläm när samverkan inte fungerar. Men varför fungerar det inte?
  Läs mer

 • Fagersta kommun har utsett Serneke till att bygga nytt äldreboende


  Fagersta kommun och Serneke har tecknat avtal om totalentreprenad i samverkan för att utveckla och bygga ett äldreboende i Fagersta. Boendet ska ha cirka 100 boendeplatser och arbetet kommer inledas omgående för att färdigställa boendet så snart det bara går.
  Läs mer

 • Nu drar vi igång våra trygghetsvandringar


  Trygghetsvandringar innebär att gå igenom ett område och inventera det ur trygghetssynpunkt. Här fyller de som bor och verkar i området en viktig funktion. Under vandringen noteras platser och utrymmen som upplevs som otrygga eller riskerar att bli brottsplatser, samt vilka konkreta fysiska omständigheter som bidrar till problemen.
  Läs mer

 • På måndag inviger vi Bollkul!


  På måndag inviger vi en av tre aktivitetsrundor i kommunen som är gratis och till för alla. De består av skyltar som placerats ut i ett naturskönt område för att skapa mer spontanidrott och rörelseglädje bland alla åldrar i kommunen. Det finns tre rundor, vi inviger den som heter Bollkul tillsammans med elever från en av våra grundskolor Alfaskolan samt kommunalråd Marino Wallsten!
  Läs mer

 • 100 år sedan Risbroskolan byggdes!


  Onsdag den 18 augusti startar höstterminen för eleverna på Risbroskolan. I år är det samtidigt 100 år sedan Risbroskolan byggdes.
  Läs mer

 • Nytt projekt erbjuder unga jobb, yrkesstudier och hälsoinsatser


  I höst startar projektet Steget vidare som är ett nytt projekt för unga och som riktar sig till dem som avslutat sina gymnasiestudier 2020 eller 2021 med ofullständigt betyg.
  Läs mer

 • Digital pressträff: Tygghetsöverenskommelse


  Ica Supermarket Fontänen samt Ica Supermarket Fagersta, Fagersta kommun och Västanfors-Västervåla församling har ingått en trygghetsöverenskommelse i samverkan med polisen.
  Läs mer

 • Digitalt samtal om unga och alkohol


  Nu går vi mot ljusare tider vilket är underbart! Men vår och sommar, med valborg som den första riskhelgen, är också perioder då risken är stor att många unga provar alkohol för första gången, och även dricker mer alkohol än andra perioder under året.
  Läs mer

 • Fagersta kommun och Riksbyggen i samarbete om nytt Trygghetsboende


  Nu inleder Fagersta kommun och Riksbyggen ett samarbete för att ta fram ett beslutsunderlag för byggandet av ett nytt Trygghetsboende. Trygghetsboendet planeras att byggas i centrala Fagersta med upplåtelseformen Kooperativ Hyresrättsförening. Preliminärt kan inflyttning ske under 2023.
  Läs mer

 • Nu lanserar vi nya fagersta.se!


  Med tillgängligheten i fokus har vi byggt om fagersta.se för att så många som möjligt ska kunna ta del av vår information. Vi passade också på att uppdatera och snygga till sidan!
  Läs mer

Presskontakt

Kommunikationsenheten

Kommunikationsstrateg Lena Bylund
telefon 0223-442 87, e-post lena.bylund@fagersta.se

Kommunikatör Jonna Stenström
telefon 0223-448 86, e-post jonna.stenstrom@fagersta.se

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test