Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skräpplockardagarna

Varje vår deltar alla förskolor och skolor i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

VihållerFagerstarent

Varje vår deltar förskolorna och skolorna i Skräpplockardagarna- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det går bra att boka ett studiebesök

Anmälan till skräpplockardagarna öppnar den 1 mars. Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2023.
Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också!

Skräpplockardagarna/anmälan

Varje skola eller förskola får se ut en samordnare som anmäler förskolan/skolan till skräpplockardagarna. De beställer även material gratis av Håll Sverige Rent som ni använder vid ert skräpplock.

När ni har skräpplockat, sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni kontakta er vaktmästare. Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Verksamhetsansvarig för Alltjänst på telefonnummer 0223-44059.

Ta gärna foto och dokumentera vad ni har gjort och sprid gärna via er förskolans/skolans Instagram/Infomentor eller kommunikationssida.

Vid frågor om Skräpplockardagarna, kontakta Energi- och klimatstrateg Lisa Ekberg
på telefon 0223-445 27 eller skicka e-post.

VafabMiljö erbjuder också material om sortering och skräp, det finns utbildningsmaterial till förskola upp till gymnasiet. Man kan även boka studiebesök på återbruket eller liknande.

Skola och utbildning - Vafabmiljö Kommunalförbund


Sidansvarig: Eva Netterdag

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test