Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skräpplockardagarna

Varje vår deltar alla förskolor och skolor i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

VihållerFagerstarent

Varje vår deltar förskolorna och skolorna i Skräpplockardagarna- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Anmälan till skräpplockardagarna öppnar den 1 mars. Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2022.
Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Skräpplockardagarna/anmälan

Efter att du skickat in din anmälan kommer ett bekräftelsemejl. Glöm inte att kolla skräpposten om du inte hittar mejlet. I bekräftelsemejlet finns information om hur du som anmält en förskola, skola eller förening kan beställa kostnadsfria påsar i vår webbshop.
Du måste alltså göra en beställning i webbshoppen för att få våra påsar, de skickas inte automatiskt till alla som anmält sig här

Varje skola eller förskola får se ut en samordnare som anmäler förskolan/skolan till skräpplockardagarna. De beställer även material gratis av Håll Sverige Rent som ni använder vid ert skräpplock.

Beställ gratis material

När ni har skräpplockat, sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni kontakta er vaktmästare. Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Verksamhetsansvarig för Alltjänst på telefonnummer 0223-44059.

År 2020 blev kommunen topp 10 i högst andel skräpplockande barn, vi var hela 2338 stycken barn som var med och plockade! Stort tack till alla barn och pedagoger som gjorde detta möjligt!
Tyvärr vann vi inte förra året, men nu samlar vi krafter och hoppas att vi vinner i år. Så ta gärna foto och dokumentera vad ni har gjort och sprid gärna via er förskolans/skolans Instagram/Infomentor eller kommunikationssida #Hållbarhetpåschemat. Skicka det även gärna till Lisa Ekberg.

lisa.ekberg@nvk.fagersta.se

Vid frågor om Skräpplockardagarna, kontakta Energi- och klimatstrateg Lisa Ekberg
på telefon 0223-445 27 eller skicka e-post.

lisa.ekberg@nvk.fagersta.se

Sidansvarig: Eva Netterdag

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test