Beredskapsveckan
Beredskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig.
Beredskapsveckan genomförs alltid under vecka 39.

Beredskapsveckan 2023 har temat Öva!
Alla behöver öva för att stärka sin krisorganisation eller höja sin kunskap om effekterna av kris och krig. Exempelvis företag, politiker, samhällsviktiga verksamheter, lokalföreningar, frivilliga försvarsorganisationer och media. Men det är ovanligt att vi pratar om betydelsen av att allmänheten övar.
Du förväntas klara dig i en vecka utan samhällets hjälp vid ett strömavbrott. Därför är det bra att ha övat innan.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har skapat utmaningen Sju dagar som ett sätt att öva din beredskap. I utmaningen kliver du in in en fiktiv kris som pågår under sju dagar.
Du är en del av Sveriges beredskap
Det du kan göra är att vara förberedd på att saker och ting kan inträffa. Det kan bli strömavbrott, översvämning, problem med dricksvattnet eller värmebölja.
På både Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps och här på kommunens hemsida finns information om vad du själv kan göra för att stärka din egen beredskap och exempel på vad som skulle kunna inträffa i samhället.
Broschyr till alla hushåll
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skickade under 2018 ut broschyren Om krisen eller kriget kommer. Syftet med broschyren är att ge information för att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.
Senast ändrad: