Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Aktivitetsrundor

Aktivitetsrundorna Bollkul samt Puls och styrka är gratis och till för alla. De består av skyltar som placerats ut i ett naturskönt område för att skapa mer spontanidrott och rörelseglädje bland alla åldrar i kommunen.

Bild på en skylt med en person som dribblar en boll.

Bollkul

Gillar du bollsport kan du stoppa bollen under armen och bege dig till stråket mellan Vilheminaparken – Näridrottsplatsen(Kolarbyn) – Bäckens park. Där finner du åtta skyltar med bollövningar exempelvis spark, kast, trix och balans. På varje skylt finns en övning för barn och en för vuxna. Vill du tävla mot en vän scannar du in QR-koden på informationsskylten, för regler och poängräkning. Vem utmanar du?

Bild på en skylt med två figurer som gör träningsövningar

Puls och styrka

Vill du träna kroppens olika muskelgrupper är Puls och styrka rätt spår för dig! Aktivitetsrundan Puls och styrka finns på två platser i Fagersta – Kolarbysjön och Melingssjön. Genom Puls och styrka kan ni röra er tillsammans oavsett ålder. Konceptet består av tolv skyltar där varje skylt visar en övning för barn och en övning för vuxna.

Vem tar du med dig ut i spåret?

Kolarbysjöns spår är 1,2 kilometer och Melingsjön är 1,3 kilometer.

Aktivitetsrundan är gratis. Vi varje aktivitetsrundas början och slut finns det informationsskyltar översatta på flera språk.

Bild på en skylt med en informationstext på olika språk

Tävling

Mellan 20 augusti till 18 september pågår en tävling för alla som deltar i aktivitetsrundorna. Missa inte att scanna QR-koden på någon av informationsskyltarna!

Vilhelminaparken

Kolarbysjön

Melingsjön

Framtidens Fagersta

Aktivitetsrundorna ingår i kommunens projekt Framtidens Fagersta som handlar om att motverka segregationens negativa konsekvenser och öka inkludering.

Sidansvarig: Annika Hedberg

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test