Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Platsvarumärke Fagersta

Fagerstas platsvarumärke ska användas för att på ett enhetligt sätt marknadsföra och kommunicera platsen Fagersta som en plats att bo, verka, leva och besöka. Det nya varumärket ska förmedla vad Fagersta har att erbjuda. Observera att platsvarumärket inte ska förväxlas med kommunens varumärke och logotyp.

Platsvarumärket Fagersta är ett paraply, under vilket varje företag och organisation fortsätter att bygga sina respektive varumärken och använda sina egna budskap med inspiration från detta paraply. Ett konsekvent och samman­hållet visuellt uttryck bidrar till enhetlighet och stärker varumärket Fagersta.

Den grafiska profilen ska alltid följas när vi kommunicerar i ord och bild. Genom att följa den grafiska profilen skapar vi en tydlig kommunikation. Vi får en gemensam, varm, öppen och trovärdig röst.

Den grafiska manualen beskriver och visar hur den grafiska profilen ser ut. Den innehåller regler, anvisningar och praktiska tips för hur den grafiska profilen ska användas.

Logotypen

För Fagersta ville vi ta fram en logotyp som utstrålar värme. Som visar på närheten till naturen, närheten i samhället och närheten mellan människor. En logotyp som känns modern men inte trendig. En logotyp som kan fungera tillsammans med andra varumärken i många olika delar av kommunikativt arbetet.

Logotypen finns i tre varianter, med ordbilden i grönt, vitt och svart så att man kan välja den variant som passar bäst med bakgrunden. Hjärtat är alltid ljusgrönt.

Logotypens form får inte ändras eller manipuleras på något sätt. Nedan ser ni platsvarumärkets logotyp i sitt originalutförande.

Texten Fagersta i grönt med versaler. Efter sista bokstaven avslutas namnet med en punkt. Ovanför punkten är det ett ljusgrönt hjärta. Punkten och hjärtat bildar ett utropstecken.

Fagerstas platsvarumärke.

Aktivitetslogotyper

Fagerstas logotyp kompletteras med ett antal aktivitetslogotyper som man kan använda för att förstärka sitt budskap. Nedan kan ni se en variant där vi valt att trycka order Älska ovanför Fagersta på en reklamknapp.

Fem vita reklamknappar med Fagerstas platsvarumärke på. Knapparna ligger på en sten.

Reklamknappar med loggan för Fagerstas platsvarumärke på.

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test