Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Högbyn

Från toppen av Högbyn, som är Fagerstas högsta punkt 241 meter över havet, har du milsvid utsikt över bygden.

Med sina 241 meter över havet är Högbyn Fagersta högsta punkt. Här låg förr en alpinanläggning med liftar och pistade skidbackar. Vill du i dag upp till toppen kan du snöra på dig vandringskängorna och vandra upp. På toppen kan du njuta av den vackra utsikten, här finns grillplats och bänkar för ett paus i naturen. Vill du vandra en längre bit kan du fortsätta på Bruksleden som går förbi Högbyn. Bruksleden sträcker sig hela vägen från Västerås i söder till Avesta i norr. Ett tips är att vandra från eller till Högbyn via Landsberget. På Landsberget hittar du bland annat ett klapperstensfält från istiden, en hängmatteskog att koppla av i samt en hisnande utsikt över sjön Åmänningen.

BruksledenLandsberget

Är du intresserad av fiske finns i närheten fiskesjöarna Stora och Lilla Abborrtjärn där det planteras ädelfisk. Runt sjön finns spänger, leder samt eld- och rastplatser. Anläggningen är handikappanpassad.

Abborrtjärn

Grillplats med utsikt från Högbyn

Grillplats med utsikt från Högbyn. I fjärran syns bland annat Hedkärrasjön

Pulkaåkning

Pulkabacken i Högbyn har nu försetts med belysning och backen har röjts på nytt från rötter och växtlighet. Välkommen att åka pulka i backen, så snart Kung Bore förser vintern med snö!

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?Test