Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Högbyn

Från toppen av Högbyn har du milsvid utsikt över bygden och med sina 241 meter över havet är det Fagerstas högsta punkt.

Aktuell information

Detta område påverkas av restriktioner då afrikansk svinpest har konstaterats i regionen.

Läs mer om restriktionerna och vilket område som berörs här

Med sina 241 meter över havet är Högbyn Fagerstas högsta punkt. Här låg förr en alpinanläggning med liftar och pistade skidbackar. Vill du idag upp till toppen kan du snöra på dig vandringskängorna och vandra upp. På toppen finns grillplats och bänkar där du kan ta en paus och njuta av den vackra utsikten.

Vill du vandra en längre bit kan du fortsätta på Bruksleden som går förbi Högbyn. Bruksleden sträcker sig hela vägen från Västerås i söder till Avesta i norr. Ett tips är att vandra från eller till Högbyn via Landsberget.

På Landsberget hittar du bland annat ett klapperstensfält från istiden, en hängmatteskog att koppla av i samt en hisnande utsikt över sjön Åmänningen.

BruksledenLandsberget

Om du är intresserad av fiske finns fiskesjöarna Stora och Lilla Abborrtjärn. Där planteras ädelfisk och runt sjöarna finns spänger, leder samt eld- och rastplatser. Anläggningen är tillgänglighetsanpassad.

Abborrtjärn

Grillplats med utsikt från Högbyn

Grillplats med utsikt från Högbyn. I fjärran syns bland annat Hedkärrasjön

Pulkaåkning

Pulkabacken i Högbyn har nu försetts med belysning och backen har röjts på nytt från rötter och växtlighet. Välkommen att åka pulka i backen, så snart Kung Bore förser vintern med snö!

Sidansvarig: Eveline Wahlfeldt

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test