Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Dans, konst och bild, teater och sång

Vi erbjuder även lektioner i dans, konst och bild, teater och sång.

Dans

Vi dansar mest showdans men provar även andra stilar som hip-hop, disco och balett.

Vi tränar och utvecklar motorik, koordination, hållning, balans och rytmik.
Det viktigaste är att vi har roligt och dansar tillsammans!
Varje termin har vi minst en uppvisning.

Konst och bild

Här är det fritt fram för fantasi. Med hjälp av olika tekniker och material får varje elev chansen att hitta sin egen uttrycksform och här finns det utrymme för egen kreativitet, egna idéer och projekt.

Lusten, uppfinningsrikedomen och fantasin är krafter som vi värnar om och vill uppmuntra. Praktiska övningar och olika sorters material ger barnen fritt spelrum.

Ett annat mål med vår kurs i bild och form är att eleverna ska få se, uppleva och förstå konst genom att diskutera bilder och konst med lärare och andra deltagare. Vi ger tillfälle att någon gång under terminen få besöka utställningar eller konstvandringar där både föräldrar och syskon får vara med.

Att få vara stolt över sig själv och vad man gjort är en självklarhet och därför ser vi till att barnens alster visas upp under terminen i form av utställningar eller i samband med andra aktiviteter som händer på Kulturskolan.

Teater

För mer information ta kontakt med vår lokala amatörteaterförening, Norrby Teater.

Drama och teater
Norrby Teater
Norrbyvägen 16
737 42 Fagersta
0223-120 34
E-post: info@norrbyteater.com

Sång

Sång är för dig som tycker om att sjunga och vill utveckla din röst. Här på Kulturskolan kan du få enskild undervisning i sång eller tillsammans med en eller flera kompisar. Du får lära dig hur rösten fungerar, göra andningsövningar och sjunga upp.

Utifrån grundläggande sångteknik får du möjlighet att utveckla din egen sångröst – varje röst är helt unik.

Sångerna vi sjunger väljer du från repertoar du tycker om. Du får också lära dig sånger från olika stilar, allt för att bredda dina kunskaper inom sång.