SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Förskolor

Alla kommunala förskolor lyder under avdelningschef Jeanette Behrens. Samtliga förskolor har en rektor som ansvarar för verksamheten, namn och telefonnummer finns under respektive förskola.
Förskoleavdelningen består även av en specialpedagog och en förskolekonsulent samt en administrativ assistent.

I kommunen finns även den enskilda förskolan Linden som bedrivs av Västanfors-Västervåla församling

Förskolor

Förskolan Björkbacken en sommardag.

Förskolan Björkbacken en sommardag.

Björkbacken har fyra avdelningar: Fröet för barn 1–3 år, Kastanjen för barn 1–5 år, Tallen för barn 3–5 år och Kotten 1-5 Förskolan ligger i ett villaområde mitt i Fagersta och har en stor gård med öppna ytor och en liten skog.

Förskolan Björkbacken

Förskolan Björksta

Förskolan Björksta har fyra avdelningar: Gullvivan och Tussilago för barn 1–3 år samt Barret och Blåsippan för barn 3–4 år. Förskolan har en stor gård med kuperad terräng och nära till skogen vilket ger barnen stora möjligheter till lek och rörelse samt kunskap om naturen och dess växlingar.

Humlan har fem avdelningar: Fyra av dessa, Grön- och Gulmåla för barn 1–3 år och Röd- och Blåmåla för 2–4 år, är placerad i detta hus.Den femte avdelningen Vitmåla hittar ni längre ner i listan. Humlan är en mångkulturell förskola som ligger i norra Fagersta, precis bredvid skogen men har även nära till en stor grusplan där barnen åker skridskor på vintern och leker och spelar fotboll på sommaren.

Förskolan Prästkragen en sommardag.

Prästkragen en sommardag.

Prästkragen har fyra avdelningar: Ekorren och Myran för barn 1–3 år, Räven och Björnen för barn 3–5 år. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde mitt i Fagersta och har en stor fin gård med stora öppna ytor och en liten skog med stora möjligheter för barnen att utveckla sin motorik och fantasi. 


Raketens förskola

Raketen är en mångkulturell förskola som ligger i norra delen av Fagersta. Vi har 3 avdelningar: Månen 1-3 år, Planeten 1-5 år och Stjärnan 3-5 år. Förskolan byggdes 2014. En stor del av vår utemiljö utgörs av skog vilket ger barnen möjlighet att vistas i naturen varje dag.

Förskolan Rosen en vacker sommardag

Förskolan Rosen en vacker sommardag

Rosen har sex avdelningar: Delfinen, Grodan och Sköldpaddan för barn 1–3 år, Sälen, Valen och Hajen för barn 3–5 år. Förskolan ligger i Västanfors. Det finns tre angränsande gårdar som är anpassade efter olika åldrar hos barnen som inbjuder till olika aktiviteter. En avdelning har en utesovplats för barnens vila. Förskolan ligger på nära gångavstånd till skogen med flera alternativa platser att utforska.

Skogsgläntan
Norrbyvägen 3, 737 41 Fagersta

Bild på förskolan Skogsgläntan
Förskolan Solängen en vinterdag

Förskolan Solängen en sommardag

Solängen har 3 avdelningar: Solen för barn 3–4 år, och Ängen för barn 1–2 år. Granngården för barn 4 - 5 år som är placerad i andra lokaler på Postvägen 14. Förskolan finns centralt i Västanfors i ljusa trivsamma lokaler.

Avdelningen Granngården

Avdelningen Granngården

Förskolan Ugglan en fin höstdag

Förskolan Ugglan en fin höstdag

Ugglan har fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har bra lokaler med två stora gemensamma lekhallar. Det finns två utesovplatser där de yngre barnen sover varje dag. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog.

Förskolan Vilhelmina

Förskolan Vilhelmina

Vilhelmina har två avdelningar: Gläntan och Dungen för barn 1-5 år. Förskolan är en mångkulturell förskola som ligger centralt med tillgång till den stora lekplatsen i Vilhelminaparken. Förskolan har ett medvetet, pedagogiskt och temainriktat arbetssätt där självständighet alltid står i fokus.


Avdelningen Vitmåla

Förskolan Vitmåla har en avdelning för barn som är 5 år.
Vitmåla tillhör Humlans förskola men ligger i en egen byggnad en bit bort från Humlan.
Vitmåla har ett läge nära till parker, bibliotek och skogen.

Senast ändrad: 2020-08-19

Scrolla upp