Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
  • Bekämpningen av afrikansk svinpest pågår fortfarande i Fagersta. De här restriktionerna gäller i den smittade zonen. Mer information

Julstämning i Fagersta 2023

Fagersta bjuder på flera mysiga aktiviteter under julen. Känn julstämningen vid ett trevlig julbord, under en julkonsert eller julmarknad. Här är några tips på vad du kan göra för att få den rätta stämningen under julen i Fagersta!

tända ljus i herrgårdsflylgen

Tända ljus i herrgårdsflygeln på Västanfors hembygdsgård

Gammaldags jul

Västanfors hembygdsgård bjuder på en hel del julmys under Gammaldags jul. Här kan du besöka flera inredda museistugor samt kaffestugan och handelsboden. Under Gammaldags jul kan du titta in i flera av museistugorna på området, däribland Bergsmansstugan och Mor Stinas Stuga. I Loftboden och Linbastun kan du se hur hustomtarna arbetar med årets klappar och i Herrgårdsflylgen kan du uppleva julen som den var runt förra sekelskiftet. Gammaldags jul pågår från 25 november till 17 december.

Gammaldags Jul i Herrgårdsflygeln och Mor Stinas Stuga: 25 november-17 december, öppet lördagar-söndagar klockan 13.00-16.00.
Jul i Bergsmansstugan och Julutställningar i Loftboden och Linbastun: Öppet 25 november-30 december, varje dag klockan 10.00-16.30.

Gammaldags jul

Hustomtarna arbetar i linbostugan

Hustomtarna arbetar för fullt med årets julklappar

Konserter

2 december: Jul och självständighetskonsert

Du kan besöka Jul och självständighetskonsert som äger rum lördag den 2 december kl 15.00 på Lindgården. Det är en konsert som firar julens ankomst och Finlands självständighetsdag med musik av Valto Savolainen, Ari Haatainen, Pro:s finska manskör och Pro:s finska kvinnokör. Körerna är ackompanjerade av Jan-Olov Wennmyr. 2 december.

2 december. Adventskonsert i Västanfors kyrka

Välkommen till Västanfors kyrka för adventskonsert. Konsert med Kyrkokören, Rock- & popkören samt Fagersta stadsmusikkår klockan 18.00.

16 december: Konsert med Gränslösa

Den 16 december sjunger vokalensemblen Gränslösa in julen. Klockan 17.00 i Västanfors kyrka.

Julkonsert i Västanfors kyrka

Vokalensemblen Gränslösa i Västanfors kyrka

Julmarknader

3 december: Julmarknad i Sveasalongen

Julmarknad i Sveasalongen i Västanfors med försäljning av juldekorationer, hembakat och godis. Även kaffeservering och fiskdamm med mera. 3 december klockan 14.00-17.00.

3 december: Julmarknad Västanfors hembygdsgård

Mysig julstämning för stor som liten. Marknad både inne och ute med blommor, hantverk och ätbart samt handelsbod med julklappar, julpynt och delikatesser till försäljning.

På området kan du även besöka de öppna museibyggnaderna där guider berättar om hur man firade julen förr. För barnen går det bland annat att ta en tur med häst och vagn, grilla marshmallows och skriva önskelista till tomten. I kaffestugan och i Hamnboden serveras fika och vid grillplatsen på gården grillas korv med bröd.

julmarknad

Julmarknad på Västanfors hembygdsgård

Julbord

Grosshandlare Svenssons julmiddag på Nya Serveringen

På restaurang Nya Serveringen i Ängelsberg kan boka in grosshandlare Svenssons julmiddag som serveras varje helg från 25 november till 19 december. Här hittar du allt från sill och lax, janssons frestelse, hjortfile med kantarellsmör samt smörfrästa äpplen och brysselkål. Som avslutning finns dessutom buffé med ost, kex och marmelader samt hemgjort julgodis och kaffe.

Nya Serveringen

julbord med dekorationer

Uppdukat julbord på Nya Serveringen i Ängelsberg

Julstämning på Wärdhuset C. Dickens'

På Wärdhuset C. dickens' är det gott om julstämning! I den stämningsfullt dekorerade restaurangen kan du avnjuta ett klassiskt julbord. Julbordet severas fredagar och lördagar från 17.00 samt söndagar från 15.00.

Wärdhuset C. Dickens'

Julstämning på wärdhuset dickens

Julstämning på Wärdhuset C. Dickens'

Julbuffé på Lindgården

Kvällsjulbord den 14 december samt julbuffé efter Gänslösas konsert, den 16 december klockan 18.00.

Lindgårdens julbuffé

Övrigt julmys i Fagersta

6 december: Julkaffe i Risbrokyrkan

PRO kören underhåller med julsånger. Kaffe och kaka serveras. Klockan 13.00-16.30.

Julkaffe i Risbrokyrkan

15 december: Lussecupen

I år väcks den klassiska innebandyturneringen till liv igen då Per ols innebandyförening tillsammans med Fagersta kommun anordnar Lussecupen! Turneringen kommer att gå av stapeln fredagen den 15 december i Fagerstahallen.

Lussecupen

lussecupen

17 december: Julpyssel

Den 17 december ordnas IOGT-NTO julpyssel. Kom och baka pepparkakor, fixa julpyssel och kolla på julfilmer tillsammans.

IOGT-NTO

Saknar du något eller ser något felaktigt? Kontakta gärna sidansvarig.

Juldekoration i herrgårdflygeln, hembygdsgården

Juldekoration i herrgårdsflygeln, Västanfors hembygdsgård

Sidansvarig: Eveline Wahlfeldt

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test