Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Besök på det nya äldreboendet!

2024-04-26

På torsdagen besökte kommunstyrelsens ordförande Åsa-Märta Sjöström och kommundirektör Karolina Berglund äldreboendet på Floravägen tillsammans med Kenneth Berggren, förbundsdirektör Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, Ulf Egerfält, fastighetsstrateg/VD och Ann-Sofi Hage, utvecklingsledare vid socialförvaltningen.

Byggarbetsplats nya äldreboendet och besökare

Besöket inleddes med att vi fick se den visningslägenhet som har byggts upp. Ann-Sofi Hage berättade om den välfärdsteknik som planeras och hur lägenheterna kan disponeras. Därefter fick vi besöka själva byggarbetsplatsen. Äldreboendet med 100 lägenheter är ritat av Winroth Arkitekter. Bygget, med betongstomme, tegelfasad och färgpalett inspirerad av den västmanländska bokfjärilen, är tänkt att stå klart i januari 2026. För att främja rörelse och trivsel hos de äldre har arkitekterna ritat in promenadslingor och skapat ljusa vistelseytor med stora inglasade terrasser.

– Här bygger vi för framtiden! Det här kommer att bli riktigt bra för våra äldre, men också för våra medarbetare, säger Åsa-Märta Sjöström, kommunstyrelsens ordförande.

– Det är roligt att se boendet börja ta form, säger Karolina Berglund, kommundirektör.

Åsa-Märta Sjöström och Karolina Berglund.

Åsa-Märta Sjöström och Karolina Berglund.