Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi är en av årets raketer 2023 när det gäller företagsklimat!

2024-04-24

Idag offentliggjorde Sveriges kommuner och regioner (SKR) den öppna jämförelseundersökningen över Företagsklimatet, Nöjd kundindex (NKI), för år 2023.

Raket

Undersökningen är en mätning av företagens upplevelse då de varit i kontakt med något av kommunens olika myndighetsområden. Företagen blir intervjuade och får svara på ett antal frågor kring sin upplevelse.

I årets rapport nämns två kommuner i Västmanlands som årets raketer: Hallstahammar och Fagersta! För vår del ökar vårt betyg med 10 enheter, från 69 till 79, vilket medför att vi går från godkänt till högt betyg. Detta innebär också att Fagersta klättrar från plats 175 till 41 i den totala kommunrankingen av de 198 kommuner som ingår. Tidigare år har vi valt att enbart mäta bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll, det vill säga de områden som ingår i Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. Från och med år 2024 så har vi valt att mäta alla myndighetsområden vilket även inkluderar brandskydd, markupplåtelse och serveringstillstånd. Upphandling har en egen mätning som också kommer att utvärderas från och med år 2024.

Varför vi deltar i undersökningen är för att vi hela tiden ska bli bättre och jobba för att våra företagare får en högre, och framförallt bättre, service. Med årets mätning gör vi ett fantastiskt resultat men utan att vara nöjda. Totalt var det 26 kommuner som förbättrades sitt resultat.