Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi var värdar för årets sociala hållbara UF-företag

2024-03-13

Under onsdagen samlades länets UF-företag på den årliga UF-mässan på Västerås kongress.

Flera personer på en scen

Utöver att UF-företagen fick visa upp sig och sälja sina produkter så skulle också priser delas ut i olika kategorier. Samma företag kan ställa upp i flera tävlingskategorier. Fagersta kommun stod värd för årets socialt hållbara UF-företag där fokus ligger på hur företaget påverkar människan på ett hållbart sätt. Från Fagersta deltog kommunstyrelsens ordförande Åsa-Märta Sjöström och näringslivs- och turismchef Tobias Back som båda också suttit med i juryn för tävlingen. Årets bidrag i tävlingarna har varit otroligt kvalitativa och det märks att ungdomarna verkligen lagt ner tankar på sin idé och energi på sitt utförande. Valet för årets socialt hållbara UF-företag gick till Knytpunkten UF, från Jensens gymnasiet, som tar till vara på tomma lokaler och knyter an engagerade personer för att minska på ensamhet över hela landet. På så sätt skapas nya mötesplatser som kommer olika människor till nytta. Det var just det som föll juryn på läppen.

Mässmonter

Mässan lyckades få ihop över 170 företag som ställde ut med 700 ungdomar som ivrigt berättade om sina produkter eller affärsidéer. Varje företag har möjlighet att tävla i 19 olika kategorier som alla avgjordes under UF-mässan.

Både Åsa-Märta och Tobias konstaterar att UF är en viktig arena att stötta och ge unga entreprenörer möjlighet att få blomma ut. Fem UF-företag från Fagersta ställde upp på mässan. En del av dessa UF går vidare till att skapa aktiebolag och blir kanske till och med morgondagens arbetsgivare i Fagersta.