Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Välkommen till ett samtal om funktionsrättfrågor i Fagersta!

2024-03-04

Rådet för funktionsrätt* bjuder in organisationer inom funktionsrättsområdet till ett möte. Genom en öppen diskussion vill vi samla kunskap och kraft kring funktionsrättsfrågor samt hitta vägar framåt för ett samarbete.

Fyra personer i ett möte

Därför bjuds alla intresserade organisationer in till Rådet för funktionsrätts möte den 12 mars, klockan 13.15 i kommunhuset på Bangårdsgatan 1. Din organisation ska verka inom funktionsrättsområdet och vara representerad i Fagersta. På mötet sker en presentation av Rådet för funktionsrätt samt de deltagande organisationerna. Detta följs av en diskussion kring samverkan.

Är du intresserad? Anmäl dig genom att skicka ett mail till Annika Hedberg senast den 7 mars. Vi bjuder på fika!

annika.hedberg@fagersta.se

*Rådet för funktionsrätt består av företrädare för funktionsrättsorganisationer och Fagersta kommun. Det sammanträder fyra gånger per år. Rådet är ett viktigt organ för samråd och information. Kommunen ska informera rådet om sin verksamhet och då speciellt om hur omsorgen om människor med funktionsnedsättning är utformad.

Funktionsrättsorganisationernas representanter kan i rådet aktivt arbeta för förändringar i den kommunala verksamheten. De kan även informera om och lämna förslag på lämpliga anpassningar av det verksamhetsutbud som berör förhållanden i samhället, för personer med funktionsnedsättning.