Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Information från Centrum mot hedersrelaterat våld

Ledsen pojke som lutar huvudet mot en vägg utomhus
2024-02-01

Centrum mot hedersrelaterat våld (CMHV) är ett resurscentrum i Västmanland. Till CMHV är både personer som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld, samt yrkesverksamma, som har behov av råd och stöd i ämnet, välkomna att vända sig.

Till CMHV kan du som är yrkesverksam vända dig för konkreta råd, stöd och vägledning i enskilda ärenden och för att få ökad kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck.

Personer boende i Västmanland som är, eller riskerar att bli, utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck kan också vända sig direkt till CMHV för stöd och hjälp, med möjligheten att söka stöd anonymt. CMHV hjälper alla som blir utsatta, oavsett kön, ålder eller sexuell läggning. CMHV är mobila och tar sig dit behovet finns i Västmanland.

CMHV är en samverkan mellan länets kommuner, region, polis och Åklagarmyndigheten i Västmanland. Målet med CMHV är att barn, unga och vuxna – som är eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck, barnäktenskap, tvångsäktenskap och könsstympning av flickor och kvinnor – har jämlik tillgång till specialiserat och anpassat stöd och hjälp oavsett vistelseort i länet.

CMHV är ett projekt som drivs av Länsstyrelsen Västmanland och Centrum mot våld i Västerås är huvudman för projektet.

Kontakt:
Centrum mot hedersrelaterat våld Västmanland

Telefon: 021-39 87 62, måndag till fredag 10.00-15.00

E-post: cmhv@vasteras.se