Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Lindgårdsskolans högstadium läggs ner och eleverna erbjuds plats på Risbroskolan

2024-01-26

I och med att Västanfors-Västervåla församling kommer att lägga ner sin verksamhet för elever på högstadiet, så kommer de elever som är skrivna i Fagersta kommun att erbjudas en plats på Risbroskolan.

Risbroskolan, gul tegelbyggnad

Fagersta kommun har ett ansvar att erbjuda skolplats i den kommunala grundskolan för samtliga barn som är skrivna i kommunen. Det innebär att barn som är skrivna i Fagersta kommun per automatik har en plats på Risbroskolan medan barn som är skrivna i annan kommun behöver göra en ansökan. Önskas en plats på Risbroskolans högstadium så behöver vårdnadshavare ansöka om att fullgöra skolgången i annan kommun. Vårdnadshavare gör då en ansökan hos hemkommunen och skriver in att de önskar skolgång på Risbroskolan. Utbildningsförvaltningen i Fagersta kommun har fattat beslut om att ta emot alla elever från Lindgårdsskolans högstadium oavsett hemkommun om önskemål finns att få gå på Risbroskolan. Dock behöver hemkommunen först bevilja ansökan.

För att övergången ska gå smidigt har Risbroskolan startat en planering för att ta emot eleverna till hösten 2024. Lindgårdsskolan personal och våra medarbetare på Risbroskolan är måna om att överlämningen ska bli bra och de kommer att ha en nära samverkan och planerade överlämningsmöten inför övergången.