Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Informationsskyltar byts ut

2023-12-18

Måndagen den 18 december påbörjade Arbetsmarknadsenheten arbetet med att byta ut informationsskyltarna gällande den afrikanska svinpesten och den smittade zonen.

Skylt svinpest

Ni kommer med all säkerhet att notera dessa skyltar i den yttre zonen. Skyltarna påminner om tidigare skyltar men istället för att mötas av ett STOPP så står det nu: SMITTAD ZON – YTTEROMRÅDE.

Arbetsmarknadsenheten har under dagen hunnit med att skylta om vid Högbyn och vid Lilla och Stora Abborrtjärn. Vid tjärnarna kommer det finnas möjlighet för vinterfiske. Detta gäller från måndag den 25 december till och med söndag den 14 januari. Vinterfisket är gratis. Vägen kommer öppnas upp och idag (måndag 18 december) var det inga problem att komma fram till tjärnarna eftersom den plogades i förra veckan. Framkörningen gjordes med en framhjulsdriven bil. Vid behov kommer vi försöka att ploga och sanda ytterligare en gång innan vi öppnar upp för fiske.

Om du inte är fantast av vinterfiske så finns det utrymme för pulkaåkning vid Högbyn. Pulkabacken såg vid en okulär besiktning ut att vara fullt användbar.
Vi uppmanar alla att vara försiktiga och att använda hjälm i backen!
Har du ingen hjälm så finns det att låna på Fritidsbanken. Och med det sagt; Fritidsbanken kan låna ut utrustning till de flesta vintersporter/aktiviteter. Tveka inte att höra efter om de har det du söker!

Fritidsbanken Fagerstas öppettider och telefonnummer