Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Njut av friluftslivet i vinter, trots svinpesten!

2023-12-14

Trots svinpesten finns det ett antal möjligheter till aktiviteter för den friluftsintresserade under vinter 2023-2024

Plogat elljusspår

Eskilns motionsspår

Motionsspåret runt Eskiln kommer att vara öppet för promenader pch joggingturer under vintern. Spåret kommer att hållas plogat och vid behov även sandas. Motionsspåret ligger inom den inre zonen för afrikansk svinpest och kan hållas öppet med beslut om undantag från Jordbruksverket. Vi uppmanar samtliga som nyttjar spåret att följa de riktlinjer som anvisas för inom ramen för beslutet om undantag.

Abbortjärn

Abbortjärn hålls öppet med fritt* vinterfiske under perioden 25 december 2023 till och med den 14 januari 2024. Vägen fram till sjön kommer under perioden i största möjliga mån att hållas plogad och sandad fram till parkeringen. Vi önskar alla vinterfiskare skitfiske i traditionell ordning!

*Fritt vinterfiske innebär att du inte behöver köpa fiskekort under perioden.

Traktor i skog

Skidåkning på golfbanan, Fagersta Golfklubb

Genom ett nytt samarbete med Fagersta Golfklubb hålls golfbanan öppen för skidåkning under vintern. Ett spår om 2,5 kilometer som passar nybörjaren och barnfamiljen prepareras för. Spåret är öppet från och med den 15 december.

Spårkarta och mer information finns på plats vid Golfklubben.

Golfklubbens klubbhus kommer att hållas öppen under vissa tider som värmestuga och för toalett. Parkering erbjuds på Golfklubbens ordinarie parkering.

Skidåkning i Fagersta

Skidåkning på Risbroplanen

På Risbroplanen kommer det att erbjudas ett kortare skidspår lämpligt för barn- och ungdomar. Starten för spåret är bredvid näridrottsplatsen vid Risbroområdet.

Skidåkning vid Fageråsen

Fageråsens elljusspår har beviljats undantag från den afrikanska svinpesten och om snömängden är tillräcklig kommer föreningen Fagersta Södra IK/skidsektion att spåra för både klassisk stil som för fristilsåkning.