Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Holmen är invigd!

2023-10-06

Onsdagen den 4 oktober bjöd Daglig verksamhet på öppet hus med fika i nyrenoverade och anpassade lokaler på Holmen, Axel Fornanders Väg 12.

Flera personer utanför en tegelvilla.

Det var ett välbesökt arrangemang med många nyfikna på plats. Åsa-Märta Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, Karolina Berglund, kommundirektör uppmärksammade verksamheten med en blomma.

- De nya lokalerna ger andra förutsättningar för att bedriva daglig verksamhet utifrån stödanvändarnas behov, bland annat då lokalerna är rymligare och har fler rum, säger Victor Mazetti, enhetschef.

- Det är roligt att se att vi nu är i mål med en bra lokallösning för verksamheten, och därutöver i så vackra omgivningar, säger Åsa-Märta Sjöström, kommunstyrelsens ordförande.

Victor Mazetti, enhetschef, Åsa-Märta Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, Karolina Berglund, kommundirektör och Ida Trogen , Stödpedagog.

Victor Mazetti, enhetschef, Åsa-Märta Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, Karolina Berglund, kommundirektör och Ida Trogen , Stödpedagog.

- Vi som arbetar här känner oss glada över våra nya lokaler. Lokalerna ger oss möjlighet och förutsättningar till att utveckla denna verksamhet till något riktigt bra, efter individens behov, berättar medarbetarna.

Raija Hållinggård, stödassistent på Holmen höll ett fint invigningstal och tillsammans med tre stödanvändare klipptes det röda bandet:

Nu har vi äntligen kommit till våra nya lokaler här på Holmen
Lokalerna är stora och anpassade till vår verksamhet
Vår verksamhet vänder sig till dig med olika funktionsvariationer och du ska känna dig välkommen till oss
Vi som jobbar här i huset tänker oss att Holmen ska var ett hus där man ges möjlighet till att "öppna sina sinnen"
Att få stimulans till aktivitet
Att känna gemenskap och glädje
Att bli sedd och bekräftad
Att känna sig betydelsefull, det är viktigt

Daglig verksamhet är en sysselsättning för personer med vissa funktionsnedsättningar, som är i yrkesverksam ålder och som saknar förvärvsarbete eller inte studerar. Den dagliga verksamheten kan utformas på olika sätt och ska anpassas efter stödanvändarens behov. Just nu har 17 personer daglig verksamhet på Holmen.

Tegelbyggnad

Holmen i strålande sol.

Tegelbyggnad

Entrén, pyntad med pumpor inför hösten.

Svart stor soffa

Ett av rummen inne på Holmen.

Litet bord med två stolar

Ett av rummen inne på Holmen.

Rum med pysselgrejer

Pysselrum på Holmen.

Rum med träningsutrustning

Ett av rummen inne på Holmen.

Svart stol med fotpall

Ett av rummen inne på Holmen.

Två vita sängar

Sinnesrummet på Holmen.