Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Polisen informerar - Ny kommunpolis samt prata med era barn

2023-09-26

Anna Larsson är ny kommunpolis från och med den 1 oktober.

Barn provar polisens hjälm

Hej alla Fagerstabor!

Jag kommer att bli er nya kommunpolis från och med 1 oktober 2023. Vem är jag då?

Jag heter Anna Larsson, är 51 år och är uppvuxen i Norberg men flyttade till Fagersta efter att jag gått ut gymnasiet. Jag arbetade under 13 år på Ica centrum i Fagersta men jag bestämde mig för att försöka ta mig in på polisskolan och hade sån tur att jag tog mig in. Jag började polisutbildningen 2004. Efter polisskolan sökte jag arbete som polis i Norra Västmanland och har därefter arbetat med ingripandeverksamhet och även varit områdespolis under flera år. Jag älskar mitt jobb och jag ser verkligen fram emot min nya roll som kommunpolis.

Men vad gör en kommunpolis då?

Mitt uppdrag blir att arbeta brottsförebyggande tillsammans med kommunen, näringsliv och er medborgare. Jag kommer vara min områdespolischefs förlängda arm och kommer lämna rapporter om lägesbilden i Fagersta kommun till honom och ledningsgruppen. Jag brinner för att arbeta med ungdomar och vill så klart fortsätta med mina skolbesök samt medverka vid andra brottsförebyggande insatser med våra ungdomar.

Prata med era barn

När vi ändå är inne på just ungdomar så vill jag uppmana er föräldrar att prata lite mer era barn då vi den senaste tiden upptäckt att det bildats mindre gäng med ungdomar som drar runt i centrum. Vi har fått till oss av handlarna i centrum att ungdomarna uppehåller sig i och runt butikerna och stör ordningen. Vi har även upptäckt att många ungdomar åker elsparkcyklar och där har ni föräldrar en viktig roll att kolla upp så att inte cyklarna har en högre watt än 250 och att de inte får gå snabbare än 20 km/h.

Vi har tack och lov inte haft någon trafikolycka där elsparkcyklar varit inblandade i än men jag är rädd för att det bara är en tidsfråga innan någon olycka sker.

Ha det så bra och var rädda om er så hörs vi snart igen

Anna Larsson
Snart kommunpolis