Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Polisen informerar - Narkotika är ett problem i många av Sveriges städer och Fagersta är inget undantag

2023-09-08

Narkotika är ett problem i många av Sveriges städer och Fagersta är inget undantag. Det är idag lätt att få tag på narkotika oavsett om man är vuxen eller barn. Från undersökningar vet vi att ca 6 % av eleverna i årskurs 9 uppger att de någon gång använt narkotika och samma siffra för årskurs 2 på gymnasiet är samma siffra ca 14-15 %.

En polis och ett barn.

Vad kan vi som vuxna göra för att minska risken för våra barn att dras in i missbruk?

Det viktigaste man kan göra är att prata med sina barn, ha en bra dialog om droger, vad det kan leda till och hjälpa dem att våga motstå grupptryck.

Utbilda dig själv så du har argumenten och kunskapen i diskussionerna med ditt barn. Det finns idag flera bra sidor på nätet, bland annat Föräldraskolan om narkotika som du hittar på Polisen.se. Andra bra sidor är drugsmart.se och CAN.se

Ta hjälp om du misstänker att ditt barn använder narkotika. Ju tidigare insatser kan sättas in, desto bättre ser prognosen ut.

Polisen och Fagersta kommun samarbetar kontinuerligt på olika plan för att minska tillgången på narkotika i samhället, för att förebygga missbruk och för att så tidigt som möjligt upptäcka nya missbrukare.

David Birgestad
Kommunpolis