Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Nu blir vi flera BPSD-administratörer inom vård och omsorg!

2023-02-24

Eva och Lisa, två av kommunens sjuksköterskor har i veckan haft en tvådagarsutbildning för blivande administratörer i BPSD - registret (Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demens).

Två personer framför en presentation

Syfte och mål med BPSD-registret är att genom multiprofessionella vårdåtgärder minska beteendemässiga och psykiska symtom (BPSD) och därigenom minska lidandet och öka livskvaliteten för personen med demenssjukdom/kognitiv sjukdom.

Det finns sedan tidigare utbildade BPSD-administratörer på demensavdelningar inom vård och omsorg. Denna vecka har ytterligare åtta medarbetare blivit utbildade till administratörer i BPSD och de arbetar på Malmens vårdboende samt korttidenheterna avdelning Bryggan och Visiten.

De nya administratörerna har nu till uppgift att arbeta fram implementering av BPSD-registret på sin arbetsplats och det är ett teamarbete som sker tillsammans med sina kollegor i olika yrkesprofessioner.

BPSD-register

BPSD är ett nationellt kvalitets register som startade november 2010 på minneskliniken, Skåne Universitetssjukhus i Malmö. Registret syftar till att kvalitetssäkra vården av personer med demenssjukdom och registret stöds av Sveriges kommuner och regioner. Registret bidrar också till forskning och till att kvalitetssäkra vården.

BPSD – Svenskt register för Beteendemässiga och Psykiska Symptom vid Demens