Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vård och omsorgs medarbetare återgår till basala hygienrutiner!

2023-02-22

Smittan av olika luftvägsvirus i samhället har minskat ytterligare. Utifrån det har Region Västmanland smittskyddsenhet reviderat sina rutiner gällande förstärkta hygienrutiner och ökad användning av skyddsutrustning, rutiner som socialförvaltningen har följt under hela covid-19 pandemin.

Fyra medarbetare tar av sig munskyddet

Vid lunchtid i tisdags tog vård och omsorgs medarbetare av sig munskyddet i omvårdnadsnära arbetet och återgår till ”det normala arbetssättet” utifrån basala hygienrutiner.

Det smittförebyggande arbetet, om en kund får luftvägssymtom eller konstaterad smitta av covid-19, influensa eller RS-virus, fortsätter som tidigare med provtagning, förstärkta hygienrutiner, ökad användning av extra skyddsutrustning samt smittspårning vid behov.

Erfarenheter från covid-19 pandemin har lärt oss att fortsatt vara rädda om varandra samt att värna om mest sjuka och sköra personer i våra verksamheter.

Vi vill tacka vård och omsorgs alla medarbetare, som har gjort sitt yttersta för att anpassa verksamheten efter de råd och rutiner som gällt och varierat över tid för att bromsa smittspridningen.