Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Våra medarbetare testar rummen på nya äldreboendet

2023-02-15

Förra veckan besökte arbetsgruppen för äldreboendet Floravägen ett rum uppbyggt på samma sätt som rummen planeras att se ut vid nya äldreboendet.

Kvinnor diskuterar

Arbetsgruppen består av enhetscheferna på våra vård- och omsorgsboendena Nybo, Solliden och Malmen, medarbetare från boendena, vilka några även är skyddsombud, samt representanter från socialförvaltningen.

Det uppbyggda rummet har samma mått som rummen är planerade att få, och även inredning samt hjälpmedel som kommer att finnas där. Och våra medarbetare fick gå loss med tumstock, rullstolar, duschstolar, säng och badrumsinredning för att se om rummen kommer att fungera. På väggen satt lappar där allt skrevs ner, både positivt och negativt.

En stor fråga var den högra väggen, som enligt ritning ska vara sned för att ge ett intryck av rymd inåt rummet, men som hade byggts igen med en provisorisk vägg för att se om svängradien i hallen skulle fungera även med en rak vägg. Detta för att få mer plats i badrummet, som döljer sig bakom väggen.

Ett par timmar spenderades i rummet, och allt mellan himmel och jord testades och diskuterades. Allt som testgruppen kom fram till, tas med till styrgruppen för att ligga till grund för vidare planering.

Följ med på digital en rundtur i rummet!