Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Nu kan du studera till undersköterska via närdistans!

2022-12-27

Kursupplägget närdistans bygger på att du arbetar inom vården och behöver bli behörig som undersköterska. Tanken med studier på närdistans är att du ska kunna fortsätta arbeta parallellt med dina studier. Du som elev kommer att studera mycket på egen hand men med möjlighet till lärarstöd. Ni kommer att ha träffar på plats eller digitalt. 

Hemtjänstpersonal hjälper äldre kvinna i hemmet

Hur går det till?

Vi kommer validera så mycket som möjligt av dina tidigare förvärvade kunskaper. Validering innebär en bedömning av kunskaper och kompetenser som en person skaffat sig genom studier, samhällsliv eller arbetsliv. Det görs genom att en persons kunnande kartläggs och bedöms på ett strukturerat sätt, för studier eller arbete, oberoende av hur det har förvärvats.

Validering sker i samråd med arbetsgivaren, eftersom vi behöver säkerställa det arbetsplatsförlagda lärandet.

Start av närdistans-utbildningen är 16 februari klockan 13.00 med information och kartläggning. Sista anmälningsdatum är 2 februari.

Anmälan sker via e-tjänst:

https://eservice.fagersta.se/innard

Närdistans-lektionerna kommer att pågå varannan torsdag klockan 13.00 under ett år. Vi erbjuder 12 stycken vårdbiträden från kommunerna att höja sin kompetens till undersköterskor.

Medarbetarna bör ha mer än 5 års arbetslivserfarenhet från vården. Beroende på kunskapsnivå kan det bli aktuellt med längre tid för att bli färdig med utbildningen.

Kontakt vid frågor:

Mattias Pålsson, Rektor
Telefon: 0223-44732
E-post: mattias.palsson@nvu.se

Jorunn Hollstedt Widén, SYV
Telefon: 0223-44376
E-post: jorunn.hollstedtwiden@nvu.se

Soile Ketola, Vårdlärare
Telefon: 0223-44050
E-post: soile.ketola@nvu.se

Susanna Arle, Vårdlärare
Telefon: 0223-44333
E-post: susanna.Arle@nvu.se