Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi måste alla värna om våra mest sköra!

2022-12-20

Snart är det jul, vilket för många betyder både ledighet och tid för gemenskap med nära och kära. Dock måste vi även detta år tänka lite extra på våra mest sköra i samhället.

Äldre kvinna i videosamtal med barnbarn

Folkhälsomyndigheten flaggar återigen för att man ser en kraftig ökning av antalet bekräftade fall av luftvägsvirus, såsom covid- 19, influensa och RS-virus. Dessutom är säsongen för calici magsjukevirus (vinterkräksjuka) igång och sprids i samhället.

-Julen är här, vilket också för många innebär en tid då vi träffar nära och kära, en härlig tid för både gemenskap och samvaro. Dock är det viktigt att vi alla i dessa tider fortsätter att förhålla oss till de rekommendationer som finns när vi träffar de äldre och sköra. Det är viktigt för både dig, din anhöriga men också för personalen inom vård och omsorgen.

Vi vill också passa på att tacka alla våra medarbetare för det fantastiska arbete som utförts under året, trots det stundtals tuffa läget med anledning av samhällssmittan, säger Ingrid Holmgren, socialchef och Niclas Bergström, socialnämndens ordförande.

Vid besök i våra verksamheter vädjar vi om att ni följer våra besöksrekommendationer.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Våra besöksrekommendationer