Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Ännu ett steg närmare det nya äldreboendet

2022-12-07

En enig kommunstyrelse har igår den 6 december 2022 beslutat om att föreslå till fullmäktige att Fagersta kommun tecknar avtal gällande fas två, ett så kallat genomförandeavtal.

Skiss över det nya äldreboendet

Bilden är en skiss på projektet.

Kommunfullmäktige i Fagersta har sedan tidigare beslutat om att gå vidare med projektering och upphandling av ett nytt äldreboende med 100 platser vid Floravägen. Under år 2021 handlade Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund(NVK) upp en totalentreprenad i samverkan för att säkerställa investeringskostnaden inför projektets genomförande i fas två.

-Nu är vi ännu ett steg närmare det nya äldreboendet som är en så viktig del i att kunna erbjuda framtidens äldreomsorg i Fagersta. Det är den största enskilda investeringen för Fagersta kommun på överskådlig tid, säger Marino Wallsten, kommunstyrelsens ordförande.

-projektet har genomsyrats av visionen att skapa ett äldreboende med hemlik miljö där flera sinnen stimuleras och som dessutom ska uppmuntra till rörelse, samtidigt som stort fokus har lagts på personalens arbetsmiljö. Det är med stor glädje och förväntan som vi tillsammans nu ger oss in i projektets nästa fas. Programhandlingen som är framtagen i samverkan mellan socialförvaltningen, NVK och entreprenören Serneke utgör ett väl genomarbetat underlag för att skapa ett attraktivt, tryggt och hållbart äldreboende för framtidens Fagersta, säger Oscar Bogren, fastighetschef Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.

Bakgrunden till att kommunen bygger ett nytt äldreboende är att antalet personer över 80 år i kommunen ökar, samt att kommunen idag har äldreboendeplatser som på sikt behöver avvecklas då de inte lever upp till dagens krav.