Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Projektet Järntorget är nu avslutat!

2022-12-02

Järntorget är nu slutbesiktat, och torget är öppet! Inom kort kommer även en julgran med belysning att pryda torget.

Överblick över ett torg med sittplatser, träd och skylt där det står Järntorget

-Det känns riktigt bra att vi är färdiga så här långt, även om det återstår två etapper på planen för centrumutvecklingen, som syftar till att skapa trivsel, mötesplatser, trygghet och tillgänglighet. Nästa steg är i ordning Vilhelminaparken, Brinelltorget och Stationsvägen., säger Marino Wallsten, kommunalråd.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) hälsar via enhetschef Patrik Eriksson att med en godkänd slutbesiktning idag den 2 december 2022 har vi härmed valt att öppna upp torget och de 13 nya parkeringsplatser som torget försetts med. Tre av dessa är handikapparkeringar (HCP) strategiskt placerade närmast butikerna. Med den välplanerade utformningen och detaljer som är det ”lilla” extra tror vi att det kan bli ett torg som kan vara en samlingspunkt för många besökare.

- Vi hoppas att i sommar, då det vattenspel som placerats mitt på fintorget ska bli en attraktiv del för de minsta besökarna samtidigt som övriga kan avnjuta en glass i solskenet, säger Patrik Eriksson.

Biltrafik är endast tillåtet på parkeringsytan. Biltrafik som passerar på fintorget är endast boende och besökande för bostadsrättsföreningen Centrum

Projektet har löpt på enligt tidplan trots vissa problem med leveranser. Vår entreprenör Brogrund har med lösningsorienterad och öppen inställning levererat ett torg i toppklass.

Fler bilder från Järntorget fronns på vår facebooksida