Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Medflyttarlots tar ett omtag efter pandemin

2022-10-24

Under Covid-19 så har vi inte haft möjlighet att bedriva kommunens Medflyttarlots så som vi tidigare har gjort, men nu tar vi ett omtag! Det innebär att du och ditt företags anställda kan få vägledning av kommunens Medflyttarlotsar.

Drönarbild över centrala Fagersta

Foto: Skogsfolk

Insatsen riktar sig till er vars familjemedlemmar flyttar till Fagersta. Har ni ett behov av råd, stöd, vägledning samt guidning för att etablera er i samhället? Det kan röra sig om allt ifrån att ni behöver komma i kontakt med föreningslivet till tips om arbetsmarknaden, språkstudier samt övriga relevanta insatser. Kanske är det så att du och din familj bott i Fagersta under ett par år och behöver den sista vägledningen i er etablering? Då kan ni vända er till Medflyttarlotsarna.

Vi heter Senad Suhonjic och Thomas Johansson och arbetar med arbetsmarknad, integration och etablering. Vi kommer erbjuda er nyhetsutskick var tredje månad med information om saker som händer i förenings- aktivitets- och näringslivet samt den lokala arbetsmarknaden. Två gånger per år så kommer vi att bjuda in till möte, antingen fysiskt eller digitalt för att ni ska få möjlighet att se vilka vi är och ta upp eventuella funderingar.

Har ni ytterligare behov så är ni alltid välkomna att kontakta oss! Vi nås lättast via Fagersta kommuns växel 0223-440 00.

Varmt välkomna till Fagersta!