Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Idag släpptes Svenskt näringslivs kommunranking

2022-09-28

Klockan 9.00 släpptes den årliga kommunrankingen från Svenskt näringsliv över de företagsvänligaste kommunerna. Rankingen består av tre olika delar där undersökningen till företagen från i våras är en del, statistik från Statistiska Centrabyrån (SCB) och kreditupplysningsföretaget UC omger en del och sedan det samlade omdömet en sista del.

Ballonger

Fagersta är den enda kommunen i länet som förbättrade sitt betyg från företagarna 2022 vilket är glädjande. Det är en attitydundersökning som indikerar vad företagen tycker om kommunen.

- Vi tar till oss av undersökningen och rankingen som indikerar på vad vi behöver bli bättre på. Siktet är inställt på att nå den bättre halvan inom tre år och göra samma resa som exempelvis Kungsör, säger Tobias Back, näringslivsansvarig.

Fagersta klättrar sex placeringar och hamnar på plats 278 vilket kanske i sig inte är imponerande men faktorer som arbetslöshet, kompetensförsörjning och infrastruktur kan vara faktorer som gör att man hamnar efter i rankingen.

- Om vi ska lyckas i vårt företagsklimat arbete så behöver hela kommunorganisationen involveras och känna ansvar. Från skola ända upp till kommunledning och politik och vi är på god väg. En annan viktig sak är att vara lyhörd för det lokala näringslivet hur vi tillsammans skapar tillväxt och utveckling i samförstånd och framförallt dialog, fortsätter Tobias Back.

Hela rankingen och undersökningen på foretagsklimat.se