Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vad tycker du om din hemkommun?

2022-08-24

Nu startar Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning där invånarna får möjligheten att tycka till om hur det är att bo och leva i sin kommun. Är du en av de slumpvis utvalda för undersökningen? Svara gärna på enkäten.

Blå bakgrund. Sex vektoriserade personer i en ring med ett frågetecken ovanför huvudena. Högst upp på sidan står rubriken "År du utvald?"

I årets omgång deltar 137 kommuner och totalt kommer 178 754 personer att ingå i urvalet. Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna för att mäta hur invånarna ser på sin kommun. Vad är de nöjda med och vad kan förbättras? Några av de områden som undersöks är skola och omsorg, boende och boendemiljö, trygghet i samhället, jämlikhet och integration samt förtroende.

De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är. I Fagersta är 1200 stycken utvalda.

Den som är med i undersökningen kan svara via en pappersenkät eller på webben, där det även går att svara på engelska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Det är frivilligt att svara på enkäten, men genom att delta har du möjlighet att påverka utvecklingen i din kommun.

Årets insamlingsperiod pågår till den 3 november. Resultaten presenteras i december.

Medborgarundersökning 2022