Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Lyckad skolavslutning - samverkan när den är som bäst!

2022-06-17

Under måndagen så hade Risbroskolan och Lindgårdsskolan sommaravslutning och på kvällen samlades över hundra ungdomar vid Eskiln för att fortsätta firandet.

Fältare, fyra kvinnor och en man.

Några ur Risbroskolans trygghetsteam, som fältade under skolavslutningen.

Risbroskolans trygghetsteam som fältar på riskhelger fanns självklart på plats och tillsammans med polisen så skapades en trygg stämning. Ungdomarna var nöjda och glada och hade roligt. Viss alkoholkonsumtion förekom med hanterades av polis på ett mycket bra sätt. De som fältar gör ett fantastiskt jobb, och det är just det att det är många trygga vuxna som är ute och rör sig, som gör skillnaden!

Skolavslutning är en så kallad riskhelg, då många unga samlas på samma ställe. Risken är hög att unga dricker alkohol och använder droger och detta är något som kommunen tillsammans med polisen vill motverka och jobbar hårt för att förebygga. Eftersom trygghetsteamet jobbar på kommunens högstadieskola så finns en upparbetad relation med ungdomar och vårdnadshavare vilket gör att vuxnas närvaro avdramatiseras och unga upplever trygghet. Det finns trygga vuxna på plats att vända sig till.

Både trygghetsteam och polis vittnar om ett väldigt gott samarbete denna kväll och det är något vi ska bygga vidare på!