Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kommunen informerar

2022-04-22

Här följer ett urval av de ärenden som behandlades på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 21 april 2022. Protokollet kan läsas på hemsidan under Organisation och styrning/Möten, handlingar och protokoll efter att det justerats.

Fagerlidens konstgräsplan.

Vatten och avlopp till Fagersta backhoppningsklubb

Fagersta backhoppningsklubb har vänt sig till Fagersta kommun gällande indragning av vatten till sin anläggning. Kommunen ställer sig positiv till detta och avsätter 150 000 kronor för ändamålet. Ärendet avgörs slutligen i kommunstyrelsen.

Den gröna vägen till Sälen

Fagersta kommun ställer sig bakom Malung-Sälens kommuns initiativ att söka statsbidrag för etablering av laddinfrastruktur längs riksväg 66. ”Den gröna vägen till Sälen”. Kommunens ambition är att inrätta minst en laddningsplats för två snabbladdare. Ärendet fastställs i kommunstyrelsen.

Nytt konstgräs till Fagerliden

Kommunen avsätter 4 miljoner kronor för att under 2022 ersätta och bygga ut befintlig konstgräsplan vid Fagerliden. Ärendet avgörs i fullmäktige.

Alla barnens dag

Brinellskolans barn- och fritidsprogram årskurs 3 arrangerar den 22 maj "Alla barnens dag" på hembygdsgården i Fagersta. Evenemanget finansieras av kommunen och externa sponsorer.

Åtel och foder istället för fälla

Jaktlaget har ändrat sin önskan om inköp av en vildsvinsfälla och önskar i stället bidrag till inköp av åtel inklusive foder. Förslaget är därför att tidigare anslagna medel för vildsvinsfälla kan nyttjas för inköp av åtel inklusive foder. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.

Nya bud gällande sanering av Västanfors sjöläge

Kommunen har fått information från ansvariga myndigheter om att det trots allt kan finnas en möjlighet för Fagersta kommun att få statsbidrag enligt de tidigare reglerna för sanering av mark. Därför avvaktar kommunen med slutligt ställningstagande i frågan om sanering av mark för bostadsbyggande.