Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

All kunskap är lätt att bära när det gäller förbättrade relationer!

2022-04-06

Det säger en av våra nya handledare för vår föräldrautbildning. Vi vill hjälpa dig att bli den bästa föräldern du kan bli, och för att göra det har vi utbildat flera handledare med olika bakgrund och som pratar olika språk. Föräldrautbildningen baseras på ett manualbaserat koncept. Det betyder att utbildningen ser likadan ut oavsett vem som håller den och på vilket språk.

Simone och Adina, handledare föräldrautbildningen.

Simone och Adina, handledare föräldrautbildningen

Jag heter Simone och arbetar som arbetskonsulent/socialkonsulent på Norbergs Kommun.

Anledningen till att jag sökte som handledare är att jag vill att vi ska hjälpas åt som föräldrar att få ett bra liv för våra barn och unga i Fagersta. Att få bygga tillsammans utan pekpinnar utan en med en kraft av gemensamhet gör att vi förstår hur viktigt det är att mötas.

Jag hoppas på ökad förståelse för att vi alla är föräldrar och att vi mer öppet kan prata om stöd som man kan behöva i sin föräldraroll. Effekten hoppas jag kan bidra till mer djupgående relationer mellan barn och föräldrar men även mellan föräldrarna i sig. Jag hoppas på att varje förälder ska slippa känna sig ensam med ett problem.

Jag tycker att föräldrar ska gå utbildningen för att förstå vad fint det är med ökad anknytning mellan föräldrar och barn och att all kunskap är lätt att bära när det gäller förbättrade relationer.

 

Jag heter Adina och jobbar som pedagog på en förskola. Jag vill vara handledare för föräldrautbildningen för att utmana mig själv, bli inspirerad av andra, men också kunna inspirera andra.

Jag tror att vi kan göra flera vårdnadshavare inkluderade och intresserade av att vi har en lång utsträckning på ålder men också att utbildningen erbjuds på olika språk.

Jag tycker föräldrar/vårdnadshavare/viktiga vuxna till barn bör gå den här utbildningen för att få reflektera över olika situationer i vardagen, få stöttning, råd, beprövad erfarenhet från andra och även att kunna ge stöd till andra vuxna i gruppen.

 

Passa på att anmäla dig till vår föräldrautbildning på svenska, så får du träffa Simone eller Adina!

Anmälan föräldrautbildning