Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Att vara förälder ger mycket glädje, men det kan också vara krävande!

2022-04-01

Det berättar en av våra nya handledare för vår föräldrautbildning. Vi vill hjälpa dig att bli den bästa föräldern du kan bli, och för att göra det har vi utbildat flera handledare med olika bakgrund och som pratar olika språk. Föräldrautbildningen baseras på ett manualbaserat koncept. Det betyder att utbildningen ser likadan ut oavsett vem som håller den och på vilket språk.

Sundus och Maxamed, handledare föräldrautbildningen.

Sundus och Maxamed, handledare föräldrautbildningen.

Sundus och Maxamed kommer tillsammans att hålla i utbildningen på somaliska.

Jag heter Sundus och kom till Sverige för 14 år sedan. Jag är född 1990 och uppväxt upp i Somalia. Jag fick barn tidigt här i Sverige och kämpade ihop med skolan och familjen. Ett nytt land med massor av möjligheter och utmaningar. Jag är både utbildad som barnskötare och undersköterska samt har tillsvidare anställning inom Fagersta förskola. I mitt nuvarande jobb ingår det att dagligen samverka med föräldragrupper, barn och andra människor i olika situationer. Att lära sig att lyssna, diskutera och på ett lösningsfokuserat sätt försöka lösa de problem som uppstår. Samarbete och samverkan är ofta nyckeln till framgång när det gäller att lösa komplexa frågor och situationer.

Eftersom jag gått på föräldrautbildning så vill jag dela med mig de kunskaperna och erfarenheter som jag har lärt mig under kursen. Som förälder så vet jag vad som krävs och vilka utmaningar som finns.

Språkhinder och kulturkrock kan göra det svårt för många av oss att förstå vad går gränser men denna utbildning på eget språk och dialog kan göra en skillnad.

Att vara förälder ger mycket glädje. Men det kan också vara krävande. Genom att gå denna utbildning så får du tips, stöd i att förstå och bemöta ditt eller dina barn, förbättra samspelet i familjen och stärka de vuxna kring barnet. Du kommer att träffa andra föräldrar som också vill bli stärkta i sitt föräldraskap och då blir det en gemensamhet och ett sätt dela med sig erfarenheter och tips kring barnuppfostran .

Jag heter Maxamed, jag kommer från Somalia. Jag är gift och har två små pojkar. Jag är en hårt jobbande och ambitiös person med ett stort sinne för humor. Jag har som mål att delta i ett maraton och gillar att bli utmanad. När jag inte arbetar gillar jag att aktivera mig fysiskt och är en hejare på fotboll.

Jag har försökt att prova så många olika jobb som möjligt under min ungdom för att få förståelse för vilken typ av arbetsplats som passar mig bäst. Efter min examen kände jag att jag hittat rätt. Jag skulle kalla mig för en människoperson som lätt blir omtyckt och förstår sig på andra.

Passa på att anmäla dig till vår föräldrautbildning på somaliska, så får du träffa Sundus Och Maxamed!

Anmälan föräldrautbildning