Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vår föräldrautbildning är ett resultat av flera undersökningar och dialoger

2022-03-31

Annika, projektledare för kommunens satsning på föräldrautbildning för alla, berättar kort om bakgrunden till satsningen och varför utbildningen hålls på flera språk.

ungdomar umgås, porträtt ung man
Annika, social hållbarhetsstrateg och projektledare föräldrautbildning

Annika, social hållbarhetsstrateg och projektledare föräldrautbildning.

Att vi nu kan föräldrautbildning för alla och på flera språk är ett resultat av flera undersökningar och dialoger med föräldrar i Fagersta kring vilka behov de har och vad de vill utveckla i sitt föräldraskap. Att stärka relationen med sitt barn och utveckla sin förmåga som förälder att sätta gränser framkom i flera samtal med föräldrar som områden där de ville ha stöd. Det var föräldrar med barn i skolåldern som upplevde att de var i störst behov av mer stöd och därför valde vi att i första hand ta fram en utbildning för föräldrar med barn i åldern 8-18 år.

Denna satsning är möjligt genom att politiken beslutat om finansiering för detta under en treårsperiod och jag är väldigt glad att vi är igång nu och att vi har hittat så bra handledare. Vi har en bred grupp men olika språk och kompetenser. Då vi är många som är involverade så känns det väldigt bra att vi arbetar med ett manualbaserat koncept. Det betyder att utbildningen ser likadan ut oavsett vem som håller den och på vilket språk. Våra handledare går just nu en fyra dagars utbildning och kommer dessutom att bli licensierade när de genomför utbildningen första gången. Detta är en viktig kvalitetsstämpel och hjälper oss säkerställa en bra utbildning för alla.

Den här utbildningen är till för alla föräldrar! Utbildningen är kostnadsfri och genomförs under nio tillfällen, vardagkvällar, 1,5 timmar per gång.

Nyhet! Vi har precis inlett ett samarbete med Norberg, vilket innebär att du som bor i Norberg nu kan anmäla dig till föräldrautbildningen!

Mer information samt anmälan till utbildningen

Om du som förälder upplever att du har speciella behov eller svårigheter i relationen med ditt barn så finns mer djupgående hjälp och stöd att få hos bland annat socialförvaltningen.

Förälder i Fagersta