Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kommunen informerar

2022-03-18

Här följer ett urval av de ärenden som behandlades på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 17 mars 2022. Protokollet kan läsas på hemsidan under Organisation & styrning/Möten, handlingar och protokoll efter att det justerats.

Rallybil

Gungan för rullstolsburna flyttas

Arbetsutskottet föreslår att gungan för rullstolsburna barn flyttas från dess nuvarande placering i Vilhelminaparken till Olsboskolans skolgård. Syftet är att gungan ska komma till mer användning. Gungan kommer även efter flytten att vara låst. Detta beror på skaderisken. Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund får i uppdrag att ta fram förslag på annan typ av gunga som möjliggör inkludering av barn med funktionsvariation till Vilhelminaparken. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.

Sponsring av Nattkröken

Fagersta Motorklubb ansöker om sponsring för evenemanget Nattkröken, deltävling fyra av fem i svenska mästerskapet i rally. Evenemanget planeras att hållas den 12-13 augusti 2022. Förväntad publik på plats är 5 000-10 000 personer. Arbetsutskottet föreslår att ansökan på
150 000 kronor beviljas. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete år 2021

Kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete under år 2021 har sammanfattats i en rapport. Rapporten beskriver hur arbetet har organiserats, men visar också exempel på åtgärder såsom satsning på trygghetsvandringar och projekt för motorburen ungdom. Håll utkik efter en särskild nyhet om rapporten!

Allaktivitetshus

Förvaltningen får i uppdrag att skyndsamt ta fram förslag på en process för att ta fram ett förnyat beslutsunderlag, inklusive förslag på alternativa driftsformer. Behov av ändamålsenliga och tillgänglighetsanpassade lokaler för bibliotek och kulturskola kvarstår och har högsta prioritet vid inrättande av ett allaktivitetshus. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.

Fagersta kommun satsar 200 000 kronor på Våryran 2022

Våryran 2022 planeras att genomföras den 20-22 maj med sedvanligt tivoli, knallemarknad, uppträdanden och andra aktiviteter. Våryrans intäkter har tidigare år bestått av sponsring från det lokala näringslivet och ekonomiskt stöd från Fagersta kommun för att genomföra aktiviteter.

Den ekonomiska föreningen Fagersta i Fokus har det övergripande ansvaret för arrangemanget Våryran. Fagersta kommun är medarrangör och en stor och viktig del i själva arrangemanget. Arbetsutskottet föreslår att kommunen medfinansierar Våryran 2022 med 200 000 kronor. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.