Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi söker handledare till föräldrautbildning!

2022-02-03

Som ett led i att stötta vårdnadshavare i Fagersta i sitt föräldraskap kommer Fagersta att erbjuda en universell föräldrautbildning, Connect. Nu söker vi dig som är intresserad av och har erfarenhet av föräldraskap, utbildning eller liknande, som är intresserad av att vara handledare inom Connect. Personlig lämplighet värderas högt!

En pappa sitter vid köksbordet med sina två barn. De ena barnet har vänt sig från pappan mot kameran och ser sur ut.

Tanken är att erbjuda Connect på flera språk så flerspråkighet är meriterande. Utbildningen är kostnadsfri och ersättning kan ges för att vara handledare om man inte har möjlighet att involvera detta inom ordinarie tjänst. Nedan finns en beskrivning av vad Connect är samt länkar till hemsida med mera. Handledarutbildningen planeras genomföras under våren 2022. Hör gärna av dig om du är intresserad eller har frågor eller funderingar.

Connect

Connect är ett anknytningsbaserat program som finns utvecklat för föräldrar, familjehem och behandlings- personal. Det är ett strukturerat program som bygger på nio principer som är inriktade på att utveckla förståelse, uppmärksamhet och nya förmågor i relation till barnet. Det hjälper föräldrar och andra omsorgs- personer att hitta nya sätt att förstå barnet och dess beteende samt nya sätt att förstå sig själv och sitt sätt att reagera på.

Utbildningen arbetar med att skapa förståelse för hur barns tidigare erfarenheter, deras anknytningsbagage, skapar olika strategier för att hantera till exempel empati, konflikter och motgångar men också hur föräldrars omsorgsmönster formas och utmanas.

Connect
Filmer om Connect

Är du intresserad eller har frågor, kontakta:

Annika Hedberg Roth
annika.hedberg.roth@fagersta.se
0223-440 64