Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi har erbjudit 150 ungdomar jobb i sommar!

2021-06-02

Inför den här sommaren så erbjuder har vi erbjudit sommarjobb till unga i åldern 16 - 18 år som slutar grundskolan och som bor i Fagersta. Intresset bland unga har varit stort och ambitionen hos kommunen har varit att erbjuda så många som möjligt ett bra jobb.

Förskola på utflykt i skogen

Vi kan lädjande att konstatera att alla som sökt och uppfyllt kriterierna har erbjudits jobb. Det är sysselsättning till drygt 150 unga!

Kommunens arbetet med sommarjobb har förändrats inför den här sommaren för att öka kvalitén på de jobb som erbjuds och för att ge unga en så bra upplevelse av jobbet som möjligt. Bland de förändringar som genomförts kan nämnas krav på att alla handledare ska genomgått handledarutbildning, digitala informationsträffar inför att sommarjobben startar upp och att alla unga i målgruppen erbjuds lika lång tid att jobba det vill säga två veckor.

Vi harsett över informationen om sommarjobb på hvår webbplats och unga kommer även att ha möjlighet att söka jobb inom kommunen på övriga lov såsom höst, jul och påsklov. vi kallar satsningen Unga jobb!

Unga jobb

Vi har även prioriterat att få till en mångfald av arbeten. Detta har resulterat i att flera verksamheter inom kommunen i år tar emot sommarjobbare än tidigare och dessutom har kommunen ett nära samarbete med flera föreningar där unga också erbjuds plats.

Vi vill möjliggöra att unga får arbetslivserfarenhet och bra och meningsfull sysselsättning under ferieperioderna och arbetet med Unga jobb är ett led i detta.